בלוג האוכל המומלץ michi

קיש בטטה ורוקפור

תבנית מלבנית בגודל בינוני 20*30 או תבנית עגולה בקוטר 24-26

חיתוכיות בטטה ורוקפור בסגנון לביבות

ממש לחנוכה קיש שיחליף לחלוטין את הלביבות המסורתיות.
הכנה פשוטה וחיתוך פשוט למרובעים או משולשים קטנים.
הסוד בקיש הזה הוא חיתוך נכון של הירקות. כשאנחנו מכינים פשטידה במקרים רבים קשה לחתוך אותה בחיתוך מושלם.
הסוד לחיתוך מושלם הוא בטיפול/חיתוך הירק המרכזי בפשטידה.
במתכון הזה כמו בלביבות יש בטטה מגוררת (במגרדתו גם במעבד מזון ) שהופך את הקיש נפלא לחיתוך ומתאים לגמרי לחג.
השילוב עם גבינה כחולה יוצר קיש – לביבה מושלמת עם טויסט טעמים מעניין.

קיש בטטה ורוקפור

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה ( 190 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים היטב בשמן זית. מניחים את הבטטה המגוררת מערבבים מעט, מברישים שוב בשמן זית ומתבלים במלח. אופים כ 15-20 דקות או עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות מעט. מצננים בטמפרטורת החדר.
2. משמנים תבנית אפייה. מרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים. בקערה קטנה מערבבים שמנת ,חלב וביצים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים חצי מפרורי רוקפור. מתבלים בחצי כפית מלח ומעט פלפל.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות). ממלאים את בתבנית בבטטות כמעט עד בסוף. יוצקים מעל בזהירות מהבלילה עד שכל התבנית מלאה. מפזרים גבינת רוקפור מעל אופים כ 45-50 דקות או עד שהמילוי התיצב לגמרי והבצק הזהיב. מצננים כ 10 דקות בטמפרטורת החדר. חותכים למלבנים קטנים 5*3 ס"מ ומגישים.
4. נשמר שלושה ימים המקרר או חודש במקפיא.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף חצי מהבטטות לתפוחי אדנה ולהכין פשטידת/קיש בטטות ותפוחי אדמה מצבעוני

המרכיבים

• 1/2 חבילה בצק פילאס (כ 200 גרם) או בצק עלים
• 3 בטטות גדולות קלופות ומגוררת גס (כ 1 ק"ג)
• 2 כפות שמן זית
• 200 מ"ל חלב
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 4 ביצים
• 120 גר' גבינת רוקפור מגוררת
• 1/2 כוס גרעיני חמניה 40 גר' או אגוזי מלח קצוצים גס (אם רוצים)
• מלח ופלפל

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד