בלוג האוכל המומלץ michi

קיש אנטיפסטי צבעוני

תבנית בקוטר 22-24 ס"מ

פשטידת אנטיפסטי מהירה

אנטי פסטי הוא הסלט המושלם עבורי.
צריבת ירקות קלה בתנור והוספת טעמים מגוונים זו פשוט מלאכה פשוטה שיוצרת טעמים כל כך מופלאים בצבעים מרהיבים!
כל הטוב הזה יחד בתוך קיש אחד ומיוחד לשבועות!
בצק פילאס מוכן, מילוי צרוב בכמה דקות.
ממש קיש בקלי קלות!!
קיש אנטיפסטי

אופן ההכנה

1. מחממים את תנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה , מסדרים עליהן את הירקות ומברישים בשמן זית. ומפזרים מעל ככפית מלח .
2. אופים את הירקות 15 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט, מעבירים לצלחת ומעבירים למקרר עד לשימוש.
3. שומרים על התנור בחום גבוה (מורידים ל 180 מעלות) ומשמנים את תבניות האפייה.
4. בקערה בינונית מערבבים שמנת, חלב, ביצים, קמח, גבינה ואגוז מוסקט ומתבלם במלח ופלפל.
5. מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות (אם משתמשים בבצק עלים מומלץ מעט לרדד אותו על משטח מקומח). מומלץ להעביר את התבנית למקפיא ל5 דקות. מסדרים את הירקות בתערובת צבעונית וסימטרית על גבי הבצק. יוצקים מעל את הבלילה. מפזרים גבינה אופים 40-50 דקות עד שמזהיב ויציב במרכז.

טיפ ממיכל:

חשוב לאפות לפחות 40 דקות, דילגנו על שלב האפייה העיוורת ולכן הזמן הארוך בתנור יבטיח לנו שהבצק יאפה לגמרי גם במרכז הפשטידה.

המרכיבים

• 1 חבילה בצק פילאס מופשר או בצק עלים מופשר (500 גרם – להשתמש בכמה שצריך ולהחזיר למקפיא)
• 3 פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ
• 1 בצל סגול חתוך לשמיניות
• 2 קישואים חתוך לפרוסות בעובי ½ ס"מ
• 1 חציל חתוך לפרוסות דקות שחצויות
• כוס שמן זית ½
• 1 חבילה שמנת לבישול
• 1/2 כוס חלב
• 4 ביצים
• 1 כף קמח
• 1/4 כפית אגוז מסקט
• 80 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד