בלוג האוכל המומלץ michi

קישים אישיים במילוי ירקות שונים (שלושה סוגים)

24-30

קישים אישיים צבעוניים

מנה נפלאה לאירוח להכין בכמות מראש ולהקפיא!!
לרוב אני מכינה קישים או פשטידות מבצק פריך.
כאשר מדובר בקישים אישיים אני מעדיפה לאפות עם בצק עלים, המנה היא אישית ולכן כדאי לשלב בצק עשיר יותר.
מגוון המילוי שאני אישית הכי אוהבת. אני מכינה מראש ומקפיאה חלק, שהאורחים מגיעים פשוט מחממת!
קישים אישיים

אופן ההכנה

1. המחבת גדולה צולים כל אחד מסוגי הירקות עם 2 כפות שמן זית כ 4 דקות או עד שהירק מתרכך לגמרי. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. מצננים במקרר עד לשימוש.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים את תבניות האפייה.
3. למילוי – בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים כך שירפדו גם את השולים. מרפדים את תבניות בבצק ומהדקים היטב. מסדרים את הירקות על גבי הבצק. יוצקים מעל מעט מהבלילה. אפשר לקשט מעל בגבינה. אופים 15-20 או עד שכל הקישים מזהיבים.
5. מוציאים מהתנור ומגישים חם. נשמר 3 ימים במקרר ומחממים כ5-6 דקות על חום בינוני לפני ההגשה.
6. הקישים שנותרו אפשר לשמור בהקפאה כ 5 שבועות.

טיפ ממיכל:

מתכון לבצק עלים עבודת יד בבלוג שלי
l.michi.co.il/miniquich

קישים אישיים

המרכיבים

• ½ ק"ג בצק עלים (מומלץ עבודת יד – קישור למטה)
• 2 יחידות כרישה פרוסה לפרוסות דקות (החלק הבהיר)
• ½ ק"ג פטריות שמפניון או פורטבלו פרוסות לפרוסות דקות
• 2 קישואים קישואים חתוכים לקוביות קטנות
• 6 כפות שמן זית

למילוי – רואיל
• 2 כוסות שמנת לבישול או חלב (500 מ"ל)
• 5 ביצים
• ½ כפית אגוז מוסקט

• 100 גרם גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת לפיזור מעל

• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד