בלוג האוכל המומלץ michi

קומפוט פירות יבשים ותבלינים

6-8 סועדים

קומפוט פירות יבשים לחג

אצלי אין ערב חג בלי קומפוט !
קינוח מושלם לארוחת חג כבדה.
כמה דקות הכנה והקסם קורה, הפירות סופגים את הנוזלים המתובלים והופכים רכים וארומטיים.
בשבילי לגמרי טעם ילדות.
קומפוט פשוט (לא מתוחכם ) המדגיש את הטעמים הארומטיים של הפירות היבשים.
קומפוט פירוט יבשים

אופן ההכנה

1. אפשר לחצות פירות גדולים – אני מעדיפה שלמים וחוצה רק את התפוחים. בסיר גדול מניחים את הפירות ומכסים ביין ו כ800 מ"ל מים. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 40 דקות על אש קטנה (במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס מים). טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מעבירים לקערת הגשה או כלי אטום מכסים ומצננים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הציפורן בחצי מקל וניל.

המרכיבים

• 600-700 ק"ג תערובת פירות יבשים (מומלץ לכלול תפוחים)
• 1/2 כוס יין אדום (120 מ"ל)
• 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
• 2 מקלות קינמון
• 1 יחידות ציפורן שלמה
• 1 כוכב אניס (אם רוצים)
• מיץ מלימון אחד או תפוז אחד (תפוז למי שפחות אוהב חמיצות)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד