בלוג האוכל המומלץ michi

קדירת עוף בתפוז, דבש ובניחוח פיקנטי

4 סועדים

עוף אפוי בתנור בתפוז ודבש

עוף אפוי התפוז, דבש ותבלינים בניחוח פיקנטי.
במנת עוף מוצלחת המשרה הנכון והמדויק הוא עיקר המנה!!
איך נגוון את העוף לחג שיהיה מרשים וטעים במיוחד.
מנה עיקרית צבעונית במיוחד שאופים יחד בתנור ללא מאמץ.
המנה מבוססת על משרה של דבש תפוז ופפריקה.
לא להאמין המשרה המיוחד יוצר עוף מושלם בניחוח ברביקיו.
מנה עיקרית פשוטה בטעם מרשים, מתוק, פירותיי ופיקנטי במיוחד.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
עוף אפוי בתפוז ודבש

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי המשרה מלבד מלח ופלפל. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב בתערובת. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
2. בתבנית מלבנית או קדירה בינונית עגולה את הפרגיות. מברישים את הפרגיות במשרה שנותר או שופכים מעל (משאירים 1/4 כוס מהמשרה לשלב מאוחר יותר).מתבלים במלח ופלפל. מכסים בניר כסף (ונייר אפייה צמוד מתחתיו) או מכסה ומעבירים לתנור ואופים 45 דקות . מורידים את הנייר מברישים שוב את הפרגיות במשרה שנותר ואופים עוד 20-25 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.

עוף בתפוז ודבש

המרכיבים

• 1 ק"ג שוקי עוף /פרגית עם עצם/ ירכי עוף
למשרה
• מיץ מתפוז אחד (+ גרידת תפוז)
• 6 כפות דבש
• 1/3 כוס סויה
• 2 ענפי רוזמרין מופרדים לעלים וחתוכים דק (משאירים מעט לקישוט)
• 1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים)
• 4 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
• 2 כפות שמן זית

• מלח ופלפל

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד