בלוג האוכל המומלץ michi

קדירת דגים מעודנת מכוסה ואפויה בבצק עלים

4 סועדים / 6 קערות חסינות חום - אישיות

מרק דגים חלבי נפלא בניחוח יין לבן

קדירת דגים בניחוח שמנתי מיוחד בניחוח יין לבן.
אחת המנות הראשונות שלמדתי לבשל בבית הספר לבישול בפריס.
אני זוכרת שאחרי טעמתי את המנה הייתי בטוחה שאני במקצוע הנכון.
מכוסה בבצק עלים ואפויה בתנור.
האפייה בבצק מוסיפה ניחוח מיוחד לקדירה והופכת אותה לארוחה מלאה.
לגמרי מנת רושם!

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדגים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ. מחממים מחבת גדולה. ממיסים בתוכה כף חמאה ושתי כפות שמן מטגנים על אש גבוה את הדגים כשתי דקות מכל צד או עד שמזהיבים ומתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהמחבת שומן עודף, מחזירים לאש ושופכים למחבת את היין מביאים לרתיחה ומרתיחים כשתי דקות.
  2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה שנותרה והקמח עד שמתערבבים היטב. מוסיפים להם את  השמנת והיין שנותר במחבת. בעזרת מקצף ידני מערבבים היטב עד שהנוזל מסמיך מעט כ 4  דקות. מוסיפים אגוז מוסקט והדגים, מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול.
  3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מקמחים משטח עבודה ומרדדים מעט את בצק העלים למרובע גדול בעובי 0.3 מ”מ.  ממלאים את הקדירה בכלים האישים יוצרים 6 עיגול בקוטר גדול ב 3 -4 ס”מ מקוטר הכלי. מניחים את הבצק הקר מעל כלי ומהדקים היטב בצדדים. מברישים בביצה ואופים כ 15 שעה או עד שהבצק מזהיב.

המרכיבים

  • 500 גר’ בצק עלים
  • 800 גר’ פילה דג מומלץ סלמון או פורל ורוד או שניהם
  • 80 גר’ חמאה (4 כפות)
  • ¼ כוס שמן (60 מ”ל)
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כפות קמח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת (250 מ”ל)
  • 120 מ”ל (1/2 כוס חלב)
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד