בלוג האוכל המומלץ michi

צ’ורוס עם דבש

18-20 יחידות

צ'ורוס מבצק רבוך בסוכר ודבש

למי שמחפש קינוח נפלא של הרגע האחרון, עם צ’ורוס אי אפשר לטעות.
בניגוד לבצקים אחרים, שהופכים כבדים בטיגון בשמן עמוק – הבצק הרבוך מתקבל קליל ואלגנטי.
כמו לדוגמה בקינוח הארגנטינאי הממכר הזה.
עוד יותר ממכר כשמוגש עם דבש או סילאן!!
צ'ורוס עם דבש

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר בינוני את החלב/ המים, החמאה/ מרגרינה הסוכר והמלח, ומבשלים עד לרתיחה . מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה, בעזרת כף עץ, עד שנעלמים הגושים. מסירים מהאש.
  2. מעבירים את הבצק לקערת המערבל (מומלץ וו גיטרה), ומקציפים על מהירות נמוכה (אפשר גם עם מקציף ידני) כדי וקרר את המסה מעט. מוסיפים 4 ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת ונוצר בצק אחיד ויציב. במידת הצורך מוסיפים את הביצה החמישית (אם הבצק אינו רך לזילוף. מעבירים את הבצק המוכן לשקית זילוף .
  3. שמים את השמן בסיר בינוני, ומחממים אותו לחום בינוני 180 מעלות . כשהשמן חם מזלפים פס בצק באורך 4-5 ס”מ עגול , וקוטמים בעזרת סכין ומחהרים את שתי הקצוות ומעבירים לשמן. מזלפים לשמן עוד 5-4 יחידות, ומטגנים אותן 4-3 דקות. מעבירים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
  4. מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר, ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם דבש. צ’ורוס מומלץ לאכול טרי.

 

טיפ ממיכל:

אפשר גם לזלף את הבצק כמקלות ישרים ולמי שאין שקית זילוף אפשר עם כף ליצור עיגולם

צ'ורוס עם דבש

המרכיבים

  • 1כוס (250 מ”ל) חלב או מים בגרסת הפרווה
  • 125 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 4-5 ביצים
  • 3 כפות סוכר לגילגול הצ’ורוס המוכנים ולמי שאוהב אפשר להוסיף קינמון
  • לטיגון: 1 ליטר שמן רגיל
  • חצי כוס דבש או סילאן
צילום: שוקי דקל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד