בלוג האוכל המומלץ michi

פשטידת קישואים וגזר ללא גלוטן

לתבנית אינגליש קיק 30-35

קיש קישואים וגזר מהיר הכנה

אני אוהבת פשטידות ובמיוחד את הפשוטות ללא הבצק .
פשוט משתמשים בירקות של הבית עם גבינות ויוצאת ארוחה קלילה צבעונית ומפלאה.
אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה ולשמן היטב על מנת שנוכל בקלות לחלץ את הפשטידה בדיוק כמו קיש עם בצק וזה יחליף את הפשטידה המושקעת במינימום מאמץ.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בבנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את שמן הזית והשום. מוסיפים את הקישואים והגזר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
3. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהקישואים מזהיבים. מוציאים ומעבירים את הירקות לקערה. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
4. מערבבים בקערה נפרדת את הקוטג’, החלב והביצים. מוסיפים 1/4 כפית מלח ומעט פלפל. מוסיפים לבלילה את הירקות ומפוררים פנימה גבינת החמד/ מלוחה. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים שומשום מעל.
5. משמנים את תבנית האינגליש קייק ומומלץ לרפד את הבסיס בנייר אפייה מותאם לתבנית. יוצקים לתבנית את עיסת הפשטידה ואופים כ-35 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה לגמרי.
6. מוציאים, מצננים כ-5 דקות וחותכים לחתיכות. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

המרכיבים

• 3-4 שיני שום, כתושות
• 1/4 כוס שמן זית
• 3 קישואים או זוקיני, מגוררים גס
• 3 גזרים, קלופים ומגוררים גס
• מלח, פלפל שחור גרוס
• 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’
• 1/2 כוס חלב
• 4 ביצים
• 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד או גבינה מלוחה, מפוררת
• 2 כפות שומשום רגיל או שחור או שניהם (אם רוצים)

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד