בלוג האוכל המומלץ michi

פרצל מתוק

15-17 יחידות

ברצל מתוק

מסכימים איתי שאנחנו לגמרי אוכלים בשלב ראשון עם העיניים?!!
הצורה הנפלאה של הפרצל עובדת לגמרי גם במאפים מתוקים.
מאפה מתקתק כמו לחמנייה מתוקה.
מתובל בסוכר וסירופ חלב מעל.
מעדן ככה כמו שהוא ולגמרי עוד יותר בתוספת חמאה וריבה.
פרצל מתוק

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בכלי מתאים את החמאה והחלב ומחממים, בכיריים או במיקרוגל, עד שהחמאה נמסה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב והחמאה ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה 60-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים את משטח העבודה. מעבירים את הבצק אל המשטח, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל16 כדורים. מגלגלים כל כדור לנקניק ארוך שהקצוות שלו דקים מאוד! (ה"שוונצים")והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (כולל לולאה בקצה). מניחים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, ומתפיחים עוד כ-30 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הסוכר הגבישי או החום. אופים כ-15 דקות, עד שהמאפה מזהיב והבצק יציב למגע.
5. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את החלב והסוכרעד שהסוכר נמס. מוציאים את הפרצלים מהתנור ומייד מברישים אותו בסירופ. אפשר להגיש חם או קר ומומלץ באותו היום.

המרכיבים

לבצק:
• 1 כוס (240 מ"ל) חלב
• 80 גרם חמאה
• 3 כוסות (400 גרם) קמח
• 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• קורט מלח
• להברשה: 1 ביצה, טרופה עם 1 כף חלב
• 2 כפות סוכר גבישי או סוכר חום בהיר
לסירופ סוכר:
• 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד