בלוג האוכל המומלץ michi

פרפה חלבה ודבש

7-8 מנות אישיות או תבנית אינגליש קייק

פרפה חלבה בניחוח דבש וגרנולה

פרפה דבש וחלבה, מנה אחרונה קפואה ומפנקת!
מתכון שממש מתאים לתבניות סיליקון אישיות בכל צורה מהמאפינס הרגילים ועד לשושנים.
במידה ואין לכם תבניות אישיות אפשר בהחלט לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון ולמלא את הפרפה בתבנית אחת.

אופן ההכנה

1. מכינים אמבט מרים (אמבט מים סיר בגודל בינוני עם 1/2 ליטר מים ומעל קערה חסינת חום מתאימה כך שלא תיגע במים) בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים באמבט על אש בינונית חלמונים , סוכר ודבש כ 10 דקות או עד שהקצף הופך יציב. מורידים מהאש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים ג’לטין עם ברנדי בכוס בעזרת מזלג. מחממים כ 20 שניות במיקרוגל עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים תוך כדי הקצפה אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.
2. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עד שהופכת לקצפת יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד. ממלאים בתבניות ומקפיאים לפחות ל4 שעות.
3. התחתית: מרפדים תבנית תנור הנייר אפייה ומחממים תנור ל180 מעלות. שמים את הביסקוויטים והגרנולה במעבד מזון עם להב המתכת ומעבדים לפירורים דקים. עוצרים. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם אחיד ודביק. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד למרובע. או בגודל תבנית אינגליש
4. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים מהתנור וקורצים עיגולים בגודל תואם כתחתית לפרפה או מלבן לאינגליש קייק. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר .
5. להרכבה: מניחים את התחתית ומעליה מניחים בהתאמה את המקפא. אשר להגיש עם פיסטוקים דבש או סילאן בצד.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: אפשר להכין את הפרפה ללא תחתית ועדין נקבל מנה אחרונה קרה, מרשימה ומפנקת

המרכיבים

לפרפה
• 4 חלמונים
• 1/3 כוס דבש או סילאן
• 3 כפות ממרח חלבה (מומלץ בטעם וניל)
• 1 כף סוכר
• 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה (375 מ”ל)
• 1/2 שקית ג’לטין (7 גרם)
• 1/4 כוס ברנדי
לתחתית
• 100 גרם ביסקוויטים
• 100 גרם גרנולה (איזה סוג שאוהבים)
• 75 גרם חמאה, מומסת
• 2 כפות סוכר

• 2 כפות פיסטוקים קצוצים לקישוט (אם רוצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד