בלוג האוכל המומלץ michi

פרנץ טוסט קפרז'ה

5-6 מנות

פרנץ טוסט במילוי מושלם (מוצרלה, עגבניות ובזיליקום)

ארוחת בוקר מושחתת במיוחד!
פרנץ טוסט נפלא במילוי מלוח ומפנק של מוצרלה, בזיליקום טרי ועגבניות.
סנדויץ חם עם גבינה מותכת – פשוט מושלם לבוקר שבת מעט קריר.
כמו כל פרנץ טוסט משתמשים בלחם ישן ובמיוחד בשבת חלה מאתמול ופשוט טובלים בבלילה נפלאה. כל כך פשוט להכנה.
בהכנת הסנדויץ המטוגן שלנו צריך כמובן להחזיק הכול ביציבות עד שמועבר למחבת ושם ברגע שמתחמם הכול מתייצב והתוצאה פשוט מופלאה.
מושלם גם לילדים, אצלי בבית זה נקרא פרנץ טוסט פיצה.
פרנץ טוסט קפרז'ה

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית טורפים קלות חלב/שמנת  וביצים ומתבלים במלח ופלפל .
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן שמן זית/חמאה  וטובלים את פרוסות הלחם אחת בכל פעם משני הצדדים  בקערה מצפים את הפרוסה בשכבת מוצרלה, מעל עגבניות וכמה עלי בזיליקום טובלים עוד פרוסה בחלב מצמידים מעל ובזהירות מעבירים את הסנדוויץ  למחבת (לא להשרות את הלחם מעבר לכמה שניות בנוזל , שלא יתפרק).מניחים במחבת  מטגנים כ4 דקות מכל צד על אש בינונית עד שמזהיב והמוצרלה נמסה. מגישים חם

 

פרנץ טוסט קפרז'ה

המרכיבים

• 10-12 פרוסות חלה או לחם אחיד חתוך דק
• 1/5 כוס שמן זית או 40 גר' חמאה
• 1/3 1כוס חלב (320 מ"ל) או שמנת לבישול
• 4 ביצים
• 120 גר' מוצרלה בפרוסות או כדורי פרסקה פרוסים
• 3 עגבניות פרוסות דק
• 3 ענפי בזיליקום טרי מופרדים לעלים
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד