בלוג האוכל המומלץ michi

פרנץ טוסט עשבי תיבול

כ14 יחידות

פרנץ טוסט מלוח עם עשבי תיבול

פרנץ טוסט מלוח זה פתרון מושלם לשבת בבוקר הכנה של 20 דקות אולי כולל הטיגון.
כשהתחלתי לחשוב על טעמים מיוחדים לפרנץ טוסט ציפיתי בעלי בעלי תבלין מגוונים (חששתי שזה יהיה לא נוח ועלי התבלין ינשרו ממנו בטיגון) וזה פשוט היה קל מושלם "קסם" ונראה כמו פרנץ טוסט "גורמה".
אז אם יש קהל מגוון לארוחת הבוקר ממליצה להכין חצי פרנץ טוסטים מיוחדים מלוחים וחצי רגיל שאפשר לפזר עליהם סוכר וקינמון או לאכול פשוט עם מייפל/ ממרח שוקולד.
פרנץ טוסט עשבי תיבול

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה מתאימה את השמנת, החלב והביצים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים קלות.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן על להבה גבוהה. טובלים את פרוסות הלחם אחת בכל פעם משני הצדדים מוציאים מקערה ומניחים ומהדקים את עשבי התיבול משני הצדדים ב (לא להשרות את הלחם מעבר ל כמה שניות בנוזל , שלא יתפרק) – הם לא נופלים זה הקסם הם ממש נדבקים, מטגנים את הלחם כ3 דקות מכל צד. במידת הצורך מוסיפים שמן. כשהלחם מתחיל להזהיב, מנמיכים את עוצמת הלהבה. ממליחים מעט. מכינים ומטגנים כך את כל הפרוסות.
  3. מגישים חם, מומלץ לצד סלט של בוקר וגבינה שאוהבים.

 

טיפ ממיכל:

בהחלט אפשר להחליף את השמנת בחלב ולטבול את הפרנץ טוסט בבלילה של חלב וביצים בלבד

המרכיבים

  • תרסיס שמן או 4 כפות שמן קנולה לטיגון
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול ואפשר גם מתוקה להקצפה (מה שיש בבית)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 4 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (למי שעושה בשני טעמים קצת פחות או לוותר)
  • 2/1/2 כוס עלים של עשבי תיבול, לפי הטעם (רוזמרין, תימין, מרווה, פטרוזיליה, אורגנו וכדומה)
  • מלח
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד