בלוג האוכל המומלץ michi

פסטו קשיו

כ400 מ"ל - צנצנת אחת בגודל בינוני

פסטו נפלא עם קשיו

אין יותר קל מלהכין פסטו, אז ברור שצריך תמיד צנצנת בבית.
מאותם רטבים שמבחינתי ממש כדאי להכין בבית.
ההכנה הביתית לגמרי משדרגת.
מכינים כמות והוא נשמר במקרר חודש חודשים ופשוט נפלאה עם לחמים, פסטות, קרקים, גבינות.
זהו רוטב בסיס שכדאי שיהיה בבית ובהכנה ביתית הוא פשוט יוצא שמימי.
החלפתי צנוברים שהם יקרים בטירוף בקשיו ויצא רוטב ממכר אפילו יותר, הוא זכה למחמאת ענקיות אצלי בבית והוכן על מנת למלא את החלה לשבת בשבוע שבר.
הכנתי שוב השבוע אחרי שאזל בשבוע שעבר.
פסטו קשיו

אופן ההכנה

  1. פסטו: מכינים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים למשחה חלקה. מתבלים במלח במידת הצורך (לרוב אין צורך).
  2. ממלאים בשני צנצנות מעוקרות: מעקרים על ידי שטיפה פנימית במים רותחים. נשמר כ שישה שבועות במקרר.

טיפ ממיכל:

1. מומלץ להכפיל כמויות!
2. רוצים שהפסטו ישמר מעל 6 שבועות אפשר להקפיא או להוסיף כף חומץ תפוחים או יין לבן לתערובת ולטחון יחד.

פסטו קשיו

המרכיבים

  • 1 חבילה בזיליקום (כ 4-5 ענפים מופרדים לעלים)
  • 60 גרם אגוזי קשיו קלויים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 40-50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (4 כפות )
  • 2 שיני שום
  • מלח במידת הצורך
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד