בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה מהירה עם שברי עלי לזניה

4 סועדים

פסטה מהירה במחבת אחת עם תרד וארטישוק

פסטה ללא צורך בבישול מוקדם.
ההכנה מתבצעת במחבת אחת בלבד!!
משתמשים בעלי לזניה ללא בישול ששוברים ומכניסים לרוטב.
אפשר להשתמש גם בשאריות מהלזניה האחרונה שהכנתם בבית במיוחד עלים שנשברו.
רוטב עשיר בטעמים שמבשל את הפסטה בתוכו ליצירת מנה הרמונית כזו שאוכלים במסעדה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
פסטה משברי לזניה מהירה

אופן ההכנה

1. מוסיפים לעגבניות המיובשות 1/4 כוס מים רותחים. מחממים במחבת גדולה חמאה ומטגנים תרד, תחתיות ארטישוק 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות מיובשות עם המים וממשיכים לבשל עד לרתיחה. מוסיפים שמנת, וחלב ומביאים שוב לרתיחה מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את קרעי עלי הלזניה ומכסים במכסה ל2 דקות על אש בינונית. מורידים את המכסה ומבשלים 4-6 דקות תוך כדי ערבוב קל עד שהפסטה מתרככת. מתקנים תיבול ומגישים חם עם גבינת פרמזן לקישוט.
2. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם במחבת או במיקרוגל.

פסטה משברי לזניה מהירה

המרכיבים

• 1/2 חבילה עלי לזניה אפשר אפילו מכמה סוגים (כ 220-250 גרם)
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 1/4 1כוס חלב (300 מ"ל)
• 1 כף שמן זית או חמאה
• 200 גר' עלי תרד טריים או 150 גרם עלי תרד קפואים, מופשרים ומסוננים
• 1/4 כוס עגבניות מיובשות חתוכות לפרוסות דקות (כ 40 גרם) – אופציונלי
• 1/3 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות מופשרות (130 גרם) חתוכות לשמיניות או פרוסות דקות
• 50 גר' פרמזן מגורר גס לקישוט
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד