בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה מהירה עם ירקות ירוקים

4-5 סועדים

פסטה ברוטב שמנת עם ירקות

אתנחתא עם פסטה מרעננת!
פסטה קלילה ומהירה הכנה המשלבת ירקות נפלאים וטעמים עמוקים.
מנה מפנקת וצבעונית ממש בכמה דקות הכנה.

פסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. שוטפים במים קרים במסננת ומניחים בצד.
2. חותכים את הברוקולי לפרחים או את האספרגוס לחתיכות באורך 2 ס"מ (מומלץ לחתוך 3 ס"מ מהבסיס הקשה של האספרגוס) מעבירים לקערה בינונית ושופכים מעל כ חצי ליטר מים רותחים. משהים כדקה במים ומסננים. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקישוא. מטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב מוסיפים את הגבינות ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האספרגוס/ברוקולי והפסטה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל מבשלים עוד כדקה ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר לשלב ברוטב הנפלא עוד מגוון של ירקות כמו: שערות בטטה, תרד ובצל סגול חתוך לרצועות.
מטגנים קלות ומוסיפים את מרכיבים הרוטב בדיוק כמו באופן ההכנה במתכון.

המרכיבים

  • 1 חבילה ספגטי קצר שאוהבים 400 גר'
  • 1 קישוא חתוך לפיסות דקות (אפשר עם קולפן ירקות או מנדולינה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 צרור אספרגוס או ברוקולי (200 גר')
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 50 גרם פרמזן או קשקבל מגורר
  • 50 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד