בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה אלי אוליו עם פרורי לחם

4-5 סועדים

פסטה מהירה עם פרורי לחם

הפעם כמה מפתיע עוד מנה מבית היוצר של אמא שלי.
מדהים כמה טעמי הילדות שלנו משפיעים עלינו בחיינו הבוגרים. זה היה לחלוטין קיצור דרך שלה כש”הזמן היה קצר והמלאכה מרובה”. אני ואחי בתור ילדים פשוט אהבנו פרורי לחם מטוגנים ומכאן נוצרה המנה. מכינה את המנה עם שילוב של שמן זית וחמאה אבל בהחלט אפשר להשתמש רק בשמן זית. מנה מהירת הכנה שמתאימה לכל המשפחה.

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
2. הסיר בינוני ממיסים את החמאה ,שמן ושמן זית צולים את השום ומוסיפים פרורי לחם ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב ומבשלים כ 4 דקות. מוסיפים פרמזן ומגישים בעיטור של עלי בזיליקום. מגישים חם.
3. נשמר שלושה ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

פרורי לחם עבודת יד: מחממים תנור ל 175 מעלות. מסדרים פרוסות לחם לא עבות (מומלץ לחם כבר ישן) על תבנית אפייה ואופים כ 12-16 דקות או עד שיבש גם במכרז. מצננים ב 10 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למעבד מזון וקוצצים כמה שניות עד שמתקבלים פרורי לחם אחידים

המרכיבים

• 1 חבילה פסטה קצרה (400 גר’)
• 50 גר’ חמאה
• 50 מ”ל שמן זית
• 50 גר’ חמאה
• 1 כף שמן קנולה
• 3 שני שום קצוצות דק
• 1 כוס פרורי לחם (מומלץ פנקו או פרורי לחם עבודת יד)
• 2 כפות פתיתי פרמזן או פרמזן גוש מגורר בעזרת קולפן ירקות
• 1 כף עלי בזיליקום טריים
• מלח ופלפל

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד