בלוג האוכל המומלץ michi

פנקייק תפוחי עץ

3-4 יחידות כגולות

פנקייק עם תפוחי עץ גרמני

מנת פנקייק שאכלתי לאורך ילדותי, בטעם תפוחים וקרמל (מתכון אוסטרי/ גרמני).
הפינוק האמיתי היה כשאמא שלי הכינה אותם לארוחת ערב (אין כמו מנת סוכר טובה בערב).
ממש ממתק לארוחת ערב.
מדובר בבלילה שהיא בין קרפ ולפנקייק שממלאים במרכז תפוחים בניחוח קרמל.
אין ספק שהתפוחים הם הכוכב!
זה מתכון שהוא האח של הקייזרשמרן רק פחות ידוע אבל לא פחות טעים.

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל או ידני את הקמח, אבקת האפייה, מלח, סוכר והביצים ומקציפים לבלילה אחידה. מוסיפים את חלב וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מפזרים את הסוכר במחבת ומממים על להבה גבוהה עד שבהיקף מתקבל קרמל. מניחים את החמאה על הסוכר ומחממים עוד כדקה מוסיפים את התפוחים ומבשלים תוך ערבוב עדין 5-4 דקות, עד שהם מצופים היטב בקרמל. מסירים מהכיריים.
3. מניחים על להבה בינונית מחבת בקוטר 24 ס”מ (מומלץ נון סטיק) משמנים אותה ומחממים כ-2 דקות. מוסיפים מצקת מהבלילה ומטגנים עד שהיא מתייצבת. מניחים במרכז הפנקייק כ-1/4 מכמות התפוחים ומקפלים את הפנקייק לשניים. מעבירים לצלחת. מכינים כך את יתרת הכמות. אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר, ומגישים.

המרכיבים

• 1 כוס פחות 1 כף גדושה (125 גרם) קמח
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 2 ביצים
• 1 כף סוכר
• 1 כוס +(240 מ”ל) חלב או מים
• קורט מלח
• 1/3 כוס סוכר (70 גרם) סוכר
• 1 כף חמאה 15 גרם
• 5 תפוחים מכל זן שאוהבים
• לטיגון: 2 כפות שמן למחבת או תרסיס שמן
• 2 כפות אבקת סוכר

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד