בלוג האוכל המומלץ michi

פנקייק שוקולד עם שוקולד לבן

30 יחידות קטנות

פנקייק קקאו ושוקולד לבן

פנקייק שוקולד הוא להיט אצלי בשבת בבוקר.
קל להכנה ועוד יותר קל לטיגון.
תוספת הקקאו ממש מייצבת את הבלילה.

אופן ההכנה

1. בקערה מקציפים יחד ביצה וסוכר, מוסיפים קמח ,קקאו, מלח, 1/4 כוס חלב, מלח ואבקת אפייה ומקציפים כדקה עד שכל הגושים נעלמים (אפשר גם מיקסר). מוסיפים את שארית החלב וממשיכים לערבב עד שהבלילה הופכת אחידה.
2. מחממים את מחבת מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה). יוצקים כף בלילה מוסיפים לכל פנקייק ומטגנים על אש בינונית על שנוצרות בועות על הבלילה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת מהצד השני.
3. מגישים חם עם שוקולד לבן מגורר מעל (הפנקייק עוד חמים והשוקולד ימס מעט) ואם רוצים שמנת מתוקה ופסיפלורה לחמיצות.
4. נשמר יומיים במקרר . אפשר לחמם במיקרוגל.

המרכיבים

• 1 ביצה
• 1 כוס חלב
• 1 שקית סוכר וניל
• 1/4 1כוסות קמח (175 גרם)
• 2 כפות גדושות קקאו (40 גרם)
• 1 שקית אבקת אפייה
• קורט מלח
• 2 כפות שמן או תרסיס שמן קנולה

• 100 גר’ שוקולד לבן מגורר או קצוץ דק
• מיכל שמנת חמוצה (אופציונאלי)
• 2 יחידות פסיפלורה (אופציונאלי)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נעה קנריק
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד