בלוג האוכל המומלץ michi

פנקייק אוורירי עם פירות אדומים ובננות

25-30 יחידות קטנות

פנקייק בננה ופירות אדומים

שבת בבוקר ופנקייק צבעוני זו ממש חגיגה.
מתכון פשוט, קל ומהיר הכנה – כל אחד יכול!
שילוב של בננה ופירות אדומים יחד עם מייפל זו פשוט שלמות.

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל (אפשר גם לטרוף ידנית, בקערה) את הביצים והסוכר ומקציפים היטב. מוסיפים את הקמח , אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים או טורפים כדקה, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את הרויון/יוגורט וממשיכים להקציף לעיסה אחידה. עוצרים, מוסיפים את הפירות האדומים ומערבבים בעדינות
2. מחממים את מחבת מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג. יוצקים כף וחצי מהעיסה למחבת, ויוצרים כך פנקייקים קטנים נוספים .מניחים על כל אחד פרוסה או שתים של בננה. מטגנים על להבה בינונית עד שנראות בועות על הפנקייק. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מסירים מהכיריים ומגישים חם. עם רוטב מייפל

טיפ ממיכל:

טיפ: על מחבת טפלון טובה אפשר לטגן את הפנקייקים כמעט בלי שומן וכך זה עדיף.
בנגלה השנייה של הטיגון ממש לנסות בזהירות לטגן לחלוטין ללא שמן.

המרכיבים

• 2 ביצים
• 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
• 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 כוס (240 מ”ל) רוויון או יוגורט
• 1 כוס פירות אדומים קפואים מעט מופשרים
• 1 בננה גדולה, פרוסה דק
• קורט מלח
• לטיגון: 2 כפות שמן או תרסיס שמן
• אפשרות להגשה: 1 כוס סירופ מייפל להגשה או דבש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד