בלוג האוכל המומלץ michi

פנה קוטה קוקוס וטפיוקה מוגש עם קומפוט דובדבנים

ל6-8 מנות לתבנית סיליקון בגודל מאפינס או שקעים עם צורה מיוחדת

פנה קוטה טפיוקה ודובדבנים

מנה נפלאה לערב חג פרווה ללא התפשרות על הטעם!
טעמי קוקוס ודובדבן משתלבים באופן מושלם למנה מרעננת במיוחד.
אפשר להכין בכל כלי בכל צורה. זה הזמן להשתמש בתבניות סיליקון מוזזרות ששוכבות בארון ואתם לא מבינה למה קניתם.
אפשר גם להכין בכוסות פלסטיק חד פעמיות וזה יוצא מהן מושלם!!
ממש ממליצה, רוצו לנסות.
מנה לחג קצת אחרת.
פנה קוטה קוקוס וטפיוקה

אופן ההכנה

1. לסיר בינוני יוצקים חלב קוקוס ופניני טפיוקה ומשהים יחד בטמפרטורת החדר כ 30 דקות. מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלם 15 דקות עד שפניני הטפיוקה רכות. מורידים מהאש.
2. מערבבים ג'לטין עם 1/5 כוס חלב קוקוס . מחכים כ 3 דקות עד שהג'לטין מתנפח. מחממים במיקרו כחצי דקה או עד שהגושים נעלמים. מערבבים לתוך נוזל הטפיוקה . יוצקים את הנוזל אל התבניות ומעבירים למקרר כחצי שעה. אחרי שהנוזל התקרר והתייצב מעבירים למקפיא לפחות לשעה וחצי.
3. לקומפוט: בסיר בינוני מביאים את כל חומרי הקומפוט לרתיחה. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 20 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מעבירים לקרר בכלי אטום לצינון עד להגשה.
4. מפשירים במקרר לפחות חצי שעה לפני הגשה ו את הפנה קוטה מהתבנית מגישים עם קומפוט קר.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את הקומפוט ולהגיש גם עם סלט פירות טריים.
2. קישור למתכון מוס שוקולד ופטל שבתמונה הרוחבית:
l.michi.co.il/mcp

פנה קוטה קוקוס וטפיוקה עם מוס שוקולד

המרכיבים

65 גרם פניני טפיוקה (1/3 כוס)
600 מ"ל קרם קוקוס או חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר (כ70 גרם)
1כפית תמצית וניל
1 שקית ג'לטין
1/5 כוס חלב קוקוס (כ 50 מ"ל)

לקומפוט
1 כוס תפוחים מיובשים
1/2 מיכל דובדבנים בסירופ (כ 300 גר' כולל נוזל)
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר (כ 70 גרם)
1 מקל קינמון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד