בלוג האוכל המומלץ michi

פנה קוטה קוקוס ותאנים פרווה

5-6 כוסות מנה אחרונה

פנה קוטה קוקוס תאנים מהירה

פנה קוקוס טבעוני פרווה מופלא.
קינוח מהיר במיוחד ומרשים מעוטר בתאנים נפלאות.
מומלץ להשתמש בקרם הקוקוס ולא בנוזל קוקוס -לטעם חזק יותר של קוקוס.

אופן ההכנה

  1. מניחים בצד 4-3 תאנים. את השאר חותכים לקוביות. מערבבים עם הסוכר חום ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
  2. שמים בסיר את חלב הקוקוס ו-2/3 כוס הסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כ-15 דקות.
  3. מערבבים בכלי מתאים את הג’לטין ומי הוורדים ומניחים לכ-2 דקות, לספיחת הנוזלים. מחממים במיקרוגל כ-30 שניות, עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים אותו לסיר הקוקוס, מוסיפים גם את קוביות התאנים ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את הפנה קוטה לכוסות ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. מוציאים , מעטרים בתאנים ששמרנו ומגישים עם דבש או סילאן ליד. מומלץ להכין באותו היום.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התאנים בפירי שאוהבים . בראש השנה מתאים להחליף בגרגרי רימון.

המרכיבים

  • 400 מ”ל חלב קוקוס
  • 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
  • 1 שקית (14 גרם) ג’לטין
  • 1/4 כוס מי ורדים או מי קוקוס או פינה קולדה
  • 300 גרם תאנים כ 10 יחידות
  • 2 כפות סוכר חום
  • להגשה 1/2 כוס דבש או סילאן
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד