בלוג האוכל המומלץ michi

פלאפל גזר

כ 20-24 כדורים

פלאפל גזר מיוחד לדוגו

אז מה מיוחד בפלאפל שלי?
מעלה את המתכון הזה אחרי שגליה ממוזיאון "בית העדות" שלחה אלי את הסיפור והנוהג המדהים של שורד השואה דוגו (את הסיפור המדהים שמעתי בעבר ומיד הכנתי וכתבתי מתכון מיוחד).
דוגו עשה לעצמו מנהג, שבו בכל 18 בינואר, תאריך היציאה לצעדות המוות מאוושויץ ומבחינתו היה היום הנורא ביותר בחייו, הוא אוכל פלאפל עד להתפקע!
עבורו זוהי סגירת מעגל סמלית, שמסמלת שלעולם לא יהיה רעב!!
מוזיאון "בית העדות" יזם מבצע שבו הוא מזמין אנשים לאכול פלאפל (ב 18.1.21) ולהצטלם עם השלט
"מבצע דוגו – עם ישראל חי"
העלו לאינסטגרם ותייגו beit.haedut
מתכון הפלאפל במיוחד עם הגזר מוקדש לדוגו ולמשאלה שלו שלא יהיה יותר רעב.

פלאפל צבעוני עם מרכיב עיקרי מיוחד ומרענן – הגזר.
הטעם מעט שונה ולגמרי מתאים לרוטב יוגורט מרענן – למי שעדין אוהב את הפלאפל המסורתי גם טחינה עם עשבי תיבול היא פתרון מושלם.
מומלץ מאוד לנסות את הפלאפל הכתום.
פלאפל גזר

אופן ההכנה

1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק עד שכל החומוס טחון והעיסה אחידה. מוציאים את הבלילה ומחממים בסיר בנוני כליטר וחצי שמן לחום גבוה כ 185מעלות (שמן חם שיוצר בועות כשמכניסים כף עץ לתוכו). בעזרת כף יוצרים כדורי פלאפל ומטגנים כ 4 דקות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
2. מערבבים יוגורט עם עשבי תיבול וחומץ ומתבלים במלח ופלפל. מרבבים רוטט עם מיץ לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. מגישים את הכדורים בפיתה עם רוקט ויוגורט.

אני ממליצה גם על:

המרכיבים

• 2 גזרים מגוררים גס
• 250 גר' חומוס מושרה במים לפחות 15 שעות (ככוס חומוס יבש)
• שן שום קלופה
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית כמון
• 1/4 כפית סודה לשתייה
• 2 כפיות גדושות קמח תפוחי אדמה (אפשר להחליף בקמח חומוס או קמח כוסמין)
לרוטב
• 2 מכלי יוגורט
• ¼ כוס נענע קצוצה
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• מלח ופלפל

• 250 גר' רוקט טרי
• 1 כף מיץ לימון
• פיתות להגשה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד