בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה פולנטה

2 פיצות

פיצה צהובה (עם פולנטה)

אוהבים פיצה טרייה חמה מהתנור?
אוהבים פולנטה עשירה?
אז תשכחו מפיצה מרגריטה וגם את הטלפון של הפיצרייה השכונתית.
פיצה פולנטה צהובה ונפלאה.


פיצה פולנטה

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד שמים ומלח לא יונחו ליד השמרים) לשים כדקה, עד שהבצק מתאחד, ובודקים את מצב הלחות שלו. אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. אם הוא מיועד לשימוש מיידי – מניחים להתפחה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו אם הוא מיועד לשימוש מאוחר יותר – מעבירים למקרר. הבצק נשמר בקירור עד 3-4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.
  2. מחממים את התנור ל-240 מעלות. משמנים את תבנית התנור בשמן הזית. –שמים בסיר בינוני את קמח התירס, חלב והשמנת, וטורפים קלות על להבה בינונית 4-3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, התירס וגבינת הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק ל2 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ35-40 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור, ומעבירים לתבנית. מורחים את הפולנטה על הבצק, ומפזרים מעל את גבינת הצ'דר.
  4. אופים 14-18 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

בצק מדהים וקל להכנה מתאים לכל סוגי הציפויים.

פיצה פולנטה

המרכיבים

לבצק

• 1/2 ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)
• 1 כפיות (10  גרם) מלח
• 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
• 1  כף שמן זית
• 290 מ"ל מים (1 כוס ו1/5 כוס)

לציפוי

• 2/3 כוס קמח תירס לפולנטה
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
• 1/4 כוס חלב
• 1 כף (10 גרם) חמאה
• 1 כוס גרגרי תירס, טריים ומבושלים או משימורים
• 60 כגר' גבינת פרמזן מגוררת
• 3 כפות שמן זית – לשימון התבנית
• 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף במוצרלה מגוררת)
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד