בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה סגולה עם סלק

2 יחידות

פיצה סגולה עם קרפציו סלק

פיצה קצת אחרת, שהולכת במיוחד היום מעולה עם מרק חם.
מנה נפלא וקלילה של פיצה/פוקצ'ה עם מנה ראשונה של קרפצ'יו סלק נפלא.
יחד הכול יוצר פיצה מיוחדת קצת אחרת וסגולה.
פיצה קרפצ׳יו סלק ורוקט

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד ששמן ומלח לא יונחו ליד השמרים). לשים כדקה, עד שהבצק מתאחד, ובודקים את מצב הלחות שלו. אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח. לשים כ-10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר, עד שהוא מכפיל את נפחו. מחממים את התנור ל-240 מעלות. משמנים את תבנית התנור בשמן זית.
  2. מרדדים את הבצק ל2 עיגולים בקוטר כ-35 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור, ומעבירים לתבנית. מזלפים על הבצק את שמן הזית, ומפזרים מלח גס.מתפיחים כ 5-10 דקות.
  3. אופים 16-12 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומצננים כ-5 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים, שמים את פרוסות הסלק בקערה, מוסיפים חומץ בלסמי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מסדרים את פרוסות הסלק ופרוסות האגסים על 2 הפוקצ'ות, ומפזרים מעל גבינה ורוקט. מגישים.

 

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב סלק, בצק לפוקצ'ה נהדרת והולך עם כל סלט שאוהבים.

המרכיבים

• 1/2 ק"ג קמח
• 1 כפית (10גרם) מלח
• 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
• 2 כפות שמן זית
• 280 מ"ל מים
• 1/3 כוס (60 מ"ל) שמן זית
• 1כפית מלח גס
• 3 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
• 2 כפות חומץ בלסמי
• מלח ופלפל
• 2 אגסים קטן, חתוך לחצאי פרוסות דקות (כולל קליפה)
• 100 גרם גבינה כחולה, מפוררת
• 100 גרם עלי רוקט

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד