בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה ירוקה

ל2 יחידות (בתבנית תנור או עגולה)

פיצה עם פסטו וירקות ירוקים

פיצה ירוקה ומהירה כל כך מתאימה אחרי הפסח!
פסטו ביתי, ירקות ירוקים וגבינה זה המתכון להצלחה (מי צריך עגבניות!)
תמיד אומרים שהאוכל הים תיכוני הכי בריא, והנה דוגמה מצוינת למה: רוטב על בסיס שמן זית, ירקות ירוקים וגבינה עתירת חלבון.
כמה שזה טעים.
פיצה זוקיני ברוקולי

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-240 מעלות. משמנים 2 תבניות התנור בשמן זית.
2. שמים בקערת מיקסר את חומרי הבצק מלבד המלח ועם וו לישה לשים כ 3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה כ 5 דקות. במידה והבצק מעט רך מוסיפים עוד כף קמח. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ 40
דקות ועד שעה או עד שמכפיל את נפחו.
3. שמים בקערת מעבד המזון או בבלנדר את הבזיליקום, שמן הזית וגבינת הפרמזן ומעבדים כדקה, עד שנוצרת משחה אחידה. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד השימוש.
4. שמים את פרחי הברוקולי בקערה קטנה, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי ומשהים כ-2 דקות. מסננים.
5. מרדדים את הבצק ל 2 עיגולים בקוטר כ-35 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור, ומעבירים לתבניות. מורחים את הפסטו על הבצק, מסדרים עליו את פרחי הברוקולי ופרוסות הקישואים או הזוקיני ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.אופים 16-12 דקות,
עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

המרכיבים

לבצק

• 1/2 ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)
• 1 כפית (10 גרם) מלח
• 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
• 2 כפות שמן זית
• 290 מ"ל מים (1/3 1כוסות )

לציפוי
• צרור בזיליקום, מופרד לעלים
• 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית + שמן לשימון התבנית
• 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
• 1 ראש ברוקולי טרי, חתוך לפרחים
• 2-3 קישואים או זוקיני, פרוסים לפרוסות דקות
• 200-250 גרם כדורי מוצרלה פרוסים או גבינת מוצרלה מגוררת או מיני כדורים חתוכים לחצאים

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד