בלוג האוכל המומלץ michi

פיננסייר פטל

תבנית מיני מאפינס
כ 30 יחידות

עוגיות צרפתיות מופלאות בניחוח פטל

זה רק נראה כמו מאפינס אבל זה הרבה יותר מזה!
מי שעוד לא טעם את המעדן הזה ממש ממש מוכרח לנסות!
הפיננסיירים הן עוגיות צרפתיות נימוחות במקרם עדין הדומה למקרון בזכות השקדים הטחונים במרכיבים.
הטעם המאוד מיוחד נוצר בעיקר מהחמאה החומה.
קל מאוד להכנה ובטעם של עוד.
הפעם בטעם של פטל חמצמץ שמלווה בצורה מושלמת את החמאה והשקדים במתכון.
כמה שהשם נשמע צרפתי ומורכב ההכנה היא קלה ופשוטה.
הצורה הקלאסית של הפיננסיר היא מלבנית!
בקיצור מאפינס סופר מעודן צרפתי בטעמי מקרון.
פיננסייר פטל

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מחממים חמאה עד שמתחממת היטב ומשחימה מעט. מורידים מהאש ומעבירים דרך מסננת.
2. במעבד מזון קוצצים את הפירות האדומים היטב למחית כדקה.
3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים לקצף יציב מאוד כ 3 דקות.
4. מעבירים את כל החומרים היבשים לקערה (אבקת סוכר, שקדים טחונים וקמח) ומקפלים לתוכם את החמאה. מוסיפם את הפירות האדומים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מקפלים לתוך הבלילה את קצף החלבונים.
5. מעבירים למקרר ל 1/2 שעה. מחממים תנור ל 160 מעלות. משמנים את התבניות ומזלפים או ממלאים בכף את השקעים כמעט לגמרי. אופים 15 דקות או עד שהעוגיות יציבות למגע.
6. נשמר 4 ימים במקרר. מוציאים לטמפרטורת החדר כ 15 דקות לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

אפשר גם להכין ללא פירות רק להוסיף כפית של תמצית וניל משובחת למסה.

המרכיבים

• 200 גר' חמאה
• 70 גר' קמח (חצי כוס) – קמח מנופה
• 120 גר' אבקת שקדים (1 כוס + 2 כפות)
• 200 גר' אבקת סוכר (2 שקיות)
• 5 חלבונים מביתה L או 6 מביצה M
• 60 גר' פטל או פירות אדומים קפואים (כחצי כוס)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד