בלוג האוכל המומלץ michi

פילה סלמון עטוף בבצק עלים בנוסח ולינגטון

4 סועדים

פילה סלמון אפוי במעטפת בצק עלים

ורציה על המנה הקלאסית של פילה בקר נוסח ולינגטו.
מנה נפלאה ששומרת באדיקות על הדג מלהתייבש – המעטפת האפויה יוצרת לחות נפלאה ומנה שתמיד מצליחה.

אופן ההכנה

  1. קוצצים יחד את הפטריות המעבד מזון עד שהחתיכות ממש קטנות (כמעט משחה). מחממים במחבת בינונית חמאה ומטגנים את הפטריות עם מעט מלח על אש גבוה 4 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים סויה ומורידים מהאש. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למרובע גדול. מחלקים את פילה הסלמון ל4 יחידות קטנות ומלבניות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומחלקים ל8 מלבנים גדולים ב 2 ס”מ מהדג לאורך ולרוחב. מניחים בסיס בצק במרכז מעט מהפטריות ומניחים מעל את הדג בהתאמה. מכסים את הדג מתבלים מעט במלח ופלפל ובפטריות ואח”כ בעוד פיסת במק ומהדקים היטב בצדדים. חוזרים על הפעולה בפיסת הדג השנייה ומעבירים לתבנית. מורחים את הבצק  בביצה ואופים 12-15 דקות או עד שמזהיב לגמרי. מגישים חם.
  3. מומלץ להגיש עם אספרגוס בחמאה או כל ירק מאודה אחר.

טיפ ממיכל:

טיפ ומתכון קטן נוסף – אספרגוס בחמאה: צרור אספרגוס ירוק (כ 250 גר’), 50 גר’ חמאה, 1/2 כפית אגוז מוסקט, מלח ופלפל
מרתיחים כחצי ליטר מים.
מניחים את האספרגוס בקערה אחרי חותכים מעט את הקצוות העבים של הירק כ 4 ס”מ.
שופכים מעל את המים הרותחים ומניחים כשתי דקות. מסננים ומניחים בכלי מלא במים וקרח.
במחבת בינונית ממיסים חמאה עם מעט מלח ואגוז מוסקט.
מורידים מהאש ברגע שהחמאה נמסה.
מוסיפים את האספרגוס.
מערבבים ומגישים מיד.

המרכיבים

  • 400 גר’ פילה סלומון
  • 500 גר’ פטריות
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות סויה
  • 1/4 חבילה בצק עלים (250 גר’)
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד