בלוג האוכל המומלץ michi

פילה סלמון בציפוי זרעי צ’יה מוגש עם בצל מוחמץ ומיני תפוחי אדמה “קרנץ” מעוכים

4 סועדים

מדליוני פילה סלמון אפוי בציפוי זרעי צ'יה

תכננתי עבורכם מנה מושלמת לארוחה המפסקת.
דג נפלא בציפוי שהוא חלבון איכותי ,מצופה בצ’יה ואגוזים (בריאות!) מלווה בפחמימה שמתפרקת לאט והכל יחד תורמים לתחושת השובע לקראת הצום.
תפוחי אדמה מיני מעודים זה פשוט מעדן נפלא שמקצר את זמן ההכנה לעומת תפוחי אדמה בגודל רגיל.
מומלץ לנסות.
בצל בהחמצה מהירה הוא רק בונוס קטן בארוחה.
מומלץ לתבל קצת פחות לפני הצום!!
פילה סלמון בציפוי צ'יה

אופן ההכנה

1. לבצל: מחממים מים, פלפל אגלי, חומץ, מלח ועלה דפנה עד לרתיחה ומורידים מהאש. מניחים את טבעות הבצל ומעבירים לכלי אחסון. אחרי כ חצי שעה מעבירים למקרר לשעה לפחות לצינון סופי. מוגש קר עם הדג.
2. לתפוחי האדמה: מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה תפוחי אדמה שלמים. אופים חצי שעה או עד שמתרכך. מוציאים מהתנור ובעזרת פטיש שניצל מועכים כל תפוח אדמה כך שלפחות יהיה חצוי ויותר. מברישים בשמן זית וזורים מלח. ממשיכים לאפות כ 15 שעה , אפשר על טורבו עם הדג.
3. לדג: משאירים תנור ב 220 . מערבבים בקערה בינונית קשיו וזרעי צ’יה מערבבים עם מעט מלח. מרפדים תבנית אפייה בנייר מניחים על התבנית או נתחי הסלמון ומהדקים לפני הדג את תערובת הצ’יה (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולהשהות במקרר).

המרכיבים

לדג
• 600 גר’ פילה סלמון חתוך ל8 פיסות בגודל בינוני (אפשר עם העור)
• 4 כפות זרעי צ’יה
• 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים דק
• 1/2 כפית מלח
• 2 כפות שמן זית

לבצל
• 1 בצל סגול גדול קלוף ופרוס דק לטבעות
• 1 כוס מים
• 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
• 2 יחידות פלפל אנגלי שלם
• 1 עלה דפנה
• 1/4 כפית מלח גס

מיני תפוחי אדמה מעוכים
• כ 1/2 ק”ג מיני תפוחי אדמה (1 שקית)
• 1/2 כף מלח גס
• 1/3 כוס שמן זית

צילום: חיים יוסף
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד