בלוג האוכל המומלץ michi

פילה סלמון אפוי סגלגל

ל7-10 סועדים

פילה סלמון מהודר בגוון סגול

מנת רושם מהממת למרכז שולחן: הסלמון מושרה בסלק, ולכן צבעו הופך סגלגל ויפה במיוחד.
מומלץ מאוד!
טעם מופלא שמשלב בין פילה דג אפוי בניחוח מעט כבוש.
הסגול הוא מהשרייה בירק הנפלא הסלק. הסלק יחד עם מלח וסוכר נותן לדג כבישה קלה במרינדה מופלאה.
סלמון אפוי סגלגל

אופן ההכנה

1. מגררים גס את הסלקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מניחים את נתח הדג על מגש או צלחת גדולה ומצפים בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד חמש שעות).
2. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מסירים את תערובת הסלק מהדג ושוטפים .
4. מעבירים את הדג לתבנית. מברישים אותו בשמן הזית ומפזרים מלח ופלפל.
5. אופים 40-30 דקות, עד שהדג מזהיב – אפשר לבדוק שהדג מוכן במרכז הדג עם מזלג שהדג מוכן. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ המייפל בעודו. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

בונוס: אנטי פסטי שומר. חותכים 3 יחידות שומר לשמיניות. פורסים לימון לפרוסות וחוצים אותן. מערבבים את השומר והלימון עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים מלח גס. מפזרים בתבנית ואופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (כן, אפשר במקביל לסלמון!). מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

המרכיבים

• 1/2 1 – 2 קילו סלמון – פילה , עם העור
• 2 יחידות סלק בינוניות, קלופות
• 2 כפות סוכר חום או סוכר לבן
• 1 כף מלח גס
• 2 כפות שמן זית
• מלח, פלפל שחור גרוס
• 2 כפות סירופ מייפל

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד