בלוג האוכל המומלץ michi

פילה סלמון אפוי בנוסח פרובנס

6 סועדים

סלמון פרובנס

10 דקות של הכנה בהגזמה וחצי שעה בתנור.
פעמים רבות אני מארחת ואין לי מספיק זמן להכנות מסובכות אז זו המנה העיקרית שאני בוחרת.
חומר גלם משובח זקוק רק לתיבול נכון ופשוט.
ממליצה להשקיע בדג טרי ומכאן אין אפשרות לפספס!!
מנה מרכזית חגיגית במיוחד שמקשטת את השולחן .
על אף המעלות הגבוהות בתנור הדג יוצא רך במיוחד עם טעמים ים תיכוניים / פרובנסיים מופלאים.
פילה סלמון פרובנס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים נייר אפייה בשני ניירות. מניחים על הנייר את הדג באלכסון. מתבלים במלח כס ופלפל לגרוס ומניחים מעל את חצאי העגבניות , הכרישה, קישוא ועלי טימין. מברישים מעל בשמן זית. אופים את דג כ 30-40 דקות תלוי בגודל. אפשר לבדוק עם סכין במרכז הדג שהוא נאפה לגמרי לפני שמגישים. מעבירים לצלחת הגשה בעזרת 2 ניירות האפייה (בדיוק כמו בצילום)
  2. אפשר להכין את דג לשמור עטוף במקרר ובהגעת האורחים לאפות. נשמר 3 ימים במקרר. אפשר לחמם שוב במיקרוגל או בתנור.

טיפ ממיכל:

טיפ אישי: אני אוהבת להגיש את הדג מעט חי במרכז זה מבטיח שהדג מאוד לח לכל אורכו.
בתמונה יש ראש שום שלם שנאפה עם הדג, מעט מוברש בשמן זית למי שרוצה ומתאים.

המרכיבים

  • 1-1.3 ק"ג פילה סלמון (חצי דג מפולט עם העור)- מומלץ טרי
  • 150 גר' עגבניות שרי חצויות כ 10-15 עגבניות
  • 1 יחידה כרישה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (החלק הבהיר בלבד)
  • 1 קישוא חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (אם רוצים)
  • 2 ענפי טימין טריים (מופרדים לעלים)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל גס

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד