בלוג האוכל המומלץ michi

פיטביה

2 יחידות בקוטר כ 15 ס"מ או יחידה אחת גדולה בקוטר 22-24 ס"מ

עוגת המלכים

קלאסיקה חורפית צרפתית.
אני מכירה אותה כ"פיטביה" אך נקראת גם "עוגת המלכים" (שני שמות לאותה עוגה בדיוק).
מהעוגות היותר "יבשות" אך מצד שני עשירות בטעמן.
שילוב פשוט מופלא של קרם שקדים שבאפייה לגמרי מזכיר מרציפן ובצק עלים משובח ומשובץ בחמאה.
זוהי קלאסיקה שמקושרת באופן מובהק עם בצק עלים משובח ורק איתו היא הופכת למעדן.

פיטביה

אופן ההכנה

1. חותכים את הבצק לשניים ומקמחים משטח עבודה מרדדים את שני החצאים למרובע בעובי 0.3 מ"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליה את הבצק. מעבירים לצינון במקרר עד לשימוש.
2. למילוי: בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים את החמאה כדקה עד שמבהירה. מוסיפים את הסוכר והשקדים מערבבים במהירות בינונית כדקה נוספת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת עד שמתערבבות לגמרי. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד. מצננים במקרר עד לשימוש.
3. להרכבה : מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).מחלקים כל אחד ממרובעי הבצק ל4 עיגולים בקוטר 17 ס"מ או 2 עיגולים בקוטר כ 24 ס"מ. מניחים את עיגולי הבסיס על נייר אפייה. מניחים על העיגול כמה כפות מהמילוי כך שיהיה מילוי בעובי כ 1.5 ס"מ במרכז הבצק. מברישים את השולים בביצה ומניחים מעל מרובע בצק נוסף. מהדקים את שולי הבצק שבלי המילוי. חותכים את השולים בדוגמה של חצאי עיגול קטנים או בכל צורה אחרת. מעבירים לתבנית ומומלץ לקרר במקרר או במקפיא 10-15 דקות. מברישים בביצה . אופים 15-20 דקות או עד שהפיטביה מזהיבה מאוד. מגישים טרי באותו היום אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. נשמר 3 ימים במקרר מומלץ לחמם בתנור בחום בינוני כ 12 דקות.

טיפ ממיכל:

מתכון לבצק עלים שלב אחר שלב.
l.michi.co.il/puffpastry

במידה ונשאר קרם שקדים, מומלץ להקפיא לעוגה הבאה. מילוי מצוין לטארטים!!

בצק עלים

המרכיבים

• 1/2 ק"ג בצק עלים (מתכון בבלוג)

• למילוי
• 200 גר' חמאה
• 200 גר' אבקת סוכר
• 200 גר' שקדים טחונים דק
• 2 כפות קמח
• 4 ביצים
• 1 ביצה טרופה להברשה

• 2-3 כפות אבקת סוכר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד