בלוג האוכל המומלץ michi

פטריות ממולאות בטעמי פיצה

20-25 יחידות

פטריות פיצה

פטריות ממולאות הייתה אחת המנות הפופולריות ואהובות אצלי בקייטרינג.
אנחנו הישראלים פשוט אוהבי פטריות.
אולי זה בגלל שהמבחר שלנו יחסית מוגבל (השתפר מאוד בשנים האחרונות)….
מנה מושלמת מהפטריות הותיקות והטבות – פטריות שמפניון.
לרוב מפחדים מעבודת המילוי אבל כאן בטעמי הפיצה ממלאים מעט ומצפים בעגבניות שרי, כדוק מוצרלה ובזיליקום טרי.
כמה דקות עבודה וקצת זמן תנור ומתקבל מעדן של ממש.
פטריות ממולאות

אופן ההכנה

1. מוציאים מהפטריות את הרגלים חותכים אותם דק עם סכין ומערבבים עם הפרמזן.מניחים את הפטריות כך שור המילוי יהיה כלפי מעלה. ממלאים בפטריות החתוכות עם הפרמזן.
2. מחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים מעל כל פטריות פרוסה או שנים של עגבניות שרי מעל 2 חצאים כדור מוצרלה ועלה בזיליקום.
3. מברישים או מזלפים מעל שמן זית ומעט מלח. אופים 11-15 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.
4. מומלץ להגיש חם.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: אפשר לוותר על השימוש ברגלי הפטריות ופשוט למלא במעט פרמזן ומעל את העגבניות, מוצרלה ובזיליקום.

פטריות ממולאות

המרכיבים

• 400 גרם פטריות שמפניון או שני פלסטיק כחולים
• כ 8-10 עגבניות שרי פרוסות
• 150 גרם כדורי מוצרלה קטנים חצויים לשנים או מוצרלה מגוררת גס
• 2 כפות פרמזן מגורר אם רוצים
• 3 גבעולי בזיליקום טריים מופרדים לעלים (עדיפות לעלים הקטנים)
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד