בלוג האוכל המומלץ michi

פטריות במילוי פסטו

6 סועדים

פטריות ממולאות מדהימות

מי לא אוהב פטריות?

מנת פתיח מדהימה. פטריות אפויות במילוי עדין של פסטו ורגלי הפטריות.

פשוט להכנה ושווה את הזמן הנוסף שמשקיעים במילוי. בכל מקרה מנה קלה להכנה ומהירה.

מגישה אותה באירועים והיא המנה שנגמרת ראשונה.

אופן ההכנה

  1. למילוי: מפרידים מכל הפטריות את ה”רגלים”. במעבד מזון קוצצים יחד בזיליקום, פרמזן, שמן זית וצנוברים עד שהכול נקצץ דק למשחה. במידה והפסטו יוצא מוצק מידי מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את רגלי הפטריות וממשיכים לקצוץ כחצי דקה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). משמנים תבנית אפייה. ממלאים כל פטריות בכפית גדושה מהמילוי ומניחים בתבנית אופים כ 8-10 דקות או עד שמזהיב.
  3. מגישים חם כמנת פתיח או חטיף חם. נשמר 2-3  ימים במקרר. אפשר לחמם במיקרוגל או לאכול קר.

המרכיבים

  • 1/2 ק”ג פטריות שמפניון
  • 1 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/3 כוס שמן זית (70 מ”ל)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן או פיקורינו  או קשקבל מגוררים (כ 50  גר’)
  • 100 גר’ צנוברים
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד