בלוג האוכל המומלץ michi

פטיפור שוקולד לבן ושקדים

תבנית מרובעת בגודל 20*20 או אינגליש קייק ארוך 30-35 ס"מ

פטיפור שוקולד לבן בשלושה מרכיבים

אוהבים שוקולד לבן?
פטיפור שוקולד לבן מושלם בשלושה מרכיבים בלבד!
אצלי בבית זה מתחלק לשניים אוהבים מאוד וממש לא.
אני אישית אוהבת כל סוג של שוקולד עלי אדמות.
פטיפור פשוט מאוד להכנה.
הפטיפור רך והשקדים קרנצ'יים קלויים – לגמרי הולך ביחד!
משאירים במקפיא ותמיד יש מנה מתוקה מפתיעה לאורחים.
פטיפור שוקולד לבן בשלושה מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים תבנית מצופה בניילון נצמד או ניר פרגמנט בתחתית. בסיר בינוני מערבבים שוקולד לבן וחלב מרוכז בהתמדה עד שכל השוקולד נמס על אש בינונית. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים מערבבים מעט ומעבירים לתבנית. מחליקים את פני השוקולד ומעבירים למקפיא לפחות לשעה.
2. ברגע שהשוקולד קפוא לגמרי משחררים את השוליים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים. מחזירים למקפיא עד לשימוש. נשמר כחודשים במקפיא.

טיפ ממיכל:

• אפשר ומומלץ להשתמש בשקדים קלויים מומלחים בגלל מתיקות השוקולד הלבן – להדגשת הטעמים.
• אפשר גם להשתמש בתבנית גדולה יותר – הפטיפור יוצא נמוך יותר.

פטיפור שוקולד לבן

המרכיבים

• 400 גרם שוקולד לבן חתוך לטבליות
• 250 מ"ל חלב מרוכז

• 150 גר' שקדים קלויים חתוכים מעט

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד