בלוג האוכל המומלץ michi

פוקצ'ה בתבנית

לתבנית מלבנית בגודל כ 35*25 ס"מ
יחידה אחת גדולה

פוקצ'ה צבעונית עם עגבניות קונפי

הלחם האיטלקי הכי ממכר וקל להכנה שיש,
כל מה שצריך זה מעט סבלנות.
פוקצ'ה שנאפית בתבנית מכינים עם בצק מעט יותר לח ומקבלים תוצאה מופלאה שדומה לסופגנייה מלוחה. שמן זית בתבנית יוצר קצוות קרנצ'יים במיוחד.
העגבניות שנאפות מעל מתכווצות וממתיקות.
לא סתם לחם רגיל חוויה.
סרטון קצר והצצה להכנה ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מניחים יחד קמח, שמרים, סוכר ומים . מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עם וו לישה ולשים 2דקות. מוסיפים את המלח וכף שמן זית וממשיכים ללוש כ 8 דקות. שימו לב הבצק רך במיוחד. מכסים את הקערה בנילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק המשליש את נפחו (כ 1-3שעות). משמנים תבניות בנדיבות בשמן זית. מוציאים עם יד משומנת או לקקן את הבצק את לתבנית. תופחים על הבצק בעדינות. מתפיחים 1-2 שעות או עד שהבצק ממש מכפיל את נפחו ומייצר בועות אויר גדולות, מפזרים עגבניות, מלח גס ורוזמרין. מברישים בשמן זית שנותר (לפנק בשמן זית כמובן).
2. מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות). אופים כ 25-30 דקות או עד שהפוקצ'ה זהובה.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את השמרים ב 100 גרם מחמצת (מורידים במקביל מהנוזלים כשתי כפות). מניחים לבצק בתפיחה ראשונה לתפוח 6 שעות או לילה במקרר. מעבירים לתבנית ומתפיחים 3-5 שעות עד שמכפיל את נפחו.

פוקצ'ה בתבנית

המרכיבים

• 1/2 ק"ג קמח לחם או קמח מניטובה
• 2 כפות סוכר
• 1 כף שמרים יבשים או 20 גרם טריים
• 1/2 1 כוסות מים 360 מ"ל
• 2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם)
• 15 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
• 3 גבעולי רוזמרין מופרדים לעלים
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 כפית מלח גס לציפוי

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד