בלוג האוכל המומלץ michi

פולנטה עם ירקות ירוקים

ל4 סועדים

ירקות ירוקים צרובים עם פולנטה

מנה מהירה במיוחד שיש לה “לוק” של מנת גורמה.
והטעם…. סוף!
אפשר להכין את המנה עם כל מיני ירקות (רק ירוקים), ולשחק עם הכמות של כל אחד מהם ( שבסך הכול יהיו חצי קילו של ירקות), אבל למנה עם סטייל של גורמה אמיתי, אל תוותרו על נוכחות של אספרגוס אם אתם ממש רוצים להרשים.

אופן ההכנה

1. מכינים את הירקות: מסירים כ-4 ס”מ מבסיס האספרגוס, מסירים מאפונת השלג את הגבעול הירוק. מביאים לרתיחה בסיר בינוני את 6 כוסות המים והמלח. מכינים בצד קערה ובה 2 כוסות המים הקרים וקרח. כשהמים בסיר רותחים, חולטים את האספרגוס ואפונת השלג במשך כחצי דקה בלבד. מעבירים אותם למי הקרח, משהים כשתי דקות , ומעבירים למסננת. מניחים בצד.
2. הפולנטה: מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב ואגוז המוסקט. כשהנוזל מתחיל לרתוח מוסיפים את ה ומבשלים תוך ערבוב 3-2 דקות – על להבה בינונית – עד שהפולנטה מתחילה להסמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הירקות ומקפיצים אותם על להבה גבוהה כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
4. מגישים פולנטה חמה עם הירקות הצרובים. אם רוצים, יוצרים פרוסות פרמזן דקות בעזרת קולפן ירקות. מגישים חם.

המרכיבים

לירקות
• 1/2 ק”ג ירקות ירוקים – אספרגוס, אפונת שלג, זוקיני/קישוא ,שעועית ירוקה וברוקולי (אפשר קפוא מופשר)
• 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים רותחים
• 1כפית מלח
• 2 כוסות מים + קוביות קרח
• להקפצה: 2 כפות שמן זית
לפולנטה
• 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ”ל)
• 200 מ”ל חלב
• 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
• 150 גרם קמח תירס לפולנטה (עם קמח תירס גס זה הופך לגושי)!!!– 3/4 כוס
• 25 גרם חמאה
• 50 גרם פרמזן –מגוררת גס
• מלח, פלפל שחור גרוס
• אפשרות לעיטור: פרוסות דקות של פרמזן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד