בלוג האוכל המומלץ michi

פאייה פרגיות

למחבת בקוטר כ26-28 ס"מ

תבשיל אורז ופרגיות במחבת אחת

מנה מפנקת במחבת אחת, בהשראה ספרדית. את הזעפרן במנה המקורית המרתי בכורכום והדגים והבשר החלפנו בפרגיות, כוכבות המטבח הישראלי. אם אין סיר או מחבת שמתאימים לתנור, מבשלים את האורז בסיר רגיל ואז מעבירים אותו לתבנית, משלימים את הכנת המנה וצולים.
פאייה במחבת/תבנית אחת.
ארוחה חגיגית במיוחד וקלה להכנה.

פאייה פרגיות

אופן ההכנה

  1. המשרה: שמים בקערה גדולה מהשמן, את הסויה, הקטשופ והדבש (או הסילאן), מוסיפים מעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות, מכסים במשרה ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש מינימום חצי שעה ועד ללילה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בינתיים מכינים את האורז: מחממים את  2 כפות שמן בסיר (שמתאים לתנור, או ראו טיפ בהקדמה). מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כ-2 דקות על להבה גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את הכורכום ואת האורז ומבשלים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 8 דקות בדיוק 4. אם צריך, מעבירים את האורז לתבנית מתאימה. מניחים על האורז את פלחי העגבנייה ועגבניות השרי. מניחים את הפרגיות ויוצקים על הכול את המשרה שנותר בכלי. מכסים את הסיר (אפשר גם ברדיד אלומיניום).
  3. צולים בתנור כ-45 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם.

 

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הפרגיות לשוקי עוף או ירכי עוף.

המרכיבים

  • 1-1.2 ק"ג שוקי פרגית, עם עצם
  • למשרה
  • 2 כפות שמן שומשום או קנולה
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות קטשופ
  • 3  כפות דבש או סילאן
  • פלפל שחור
  • לאורז
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לשמניות
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית כורכום או כפית זעפרן מושרה ב3 כפות מים חמים
  • 400 גרם אורז בסמטי (או אחר, לפי הטעם) 2 כוסות
  • 3 כוסות פחות (720 מ"ל) מים רותחים
  • 2 עגבניות, חתוכות לשמיניות
  • 12 יחידות עגבניות שרי, חצויות
  • מלח, פלפל שחור
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד