בלוג האוכל המומלץ michi

עוף שלם עם ירקות צבעוניים בניחוח לימון מתוק

תבנית תנור מרובעת
לכ 6 סועדים

עוף שלם אפוי בתבנית אחת עם ירקות

מנה חגיגית בתבנית אחת, מרשימה וקלה להכנה.
מנה מרכזית נפלאה לערב חג שני משפחתי.
מנה פשוטה להכנה המשלבת כמובן תוספת מופלאה.
מיצי העוף והלימון בפנים העוף מתבלים את הירקות ויוצרים טעם מופלא.


עוף שלם צלוי בתנור

אופן ההכנה

1. מנקים את פנים העוף ומחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). משמנים תבנית אפייה. ממלאים את העוף בלימונים ובצל. מערבבים יחד סילאן, לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
2. בקערה גדולה מערבבים ירקות עם שמן זית, סוכר, אגוז מוסקט ומקל קינמון. מתבלים במלח ופלפל.
3. קושרים את שוקי בעוף אחד לני ומחברים למרכז העוף מלמטה וקושרים על החזה כך שכל חלקי העוף יהיו צמודים וישמרו על הלחות. מעבירים את העוף למרכז התבנית ומברישים במרינדה. מעבירים לתנור ל 25 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים את הירקות מסביב. אופים יחד עוד חצי שעה ומוציאים להברשה נוספת ומערבבים בעדינות את הירקות. מחזירים לתנור ל20 דקות, במידה והעוף השחים מידי מורידים את מעלות התנור ל190 מעלות. בסיום האפייה מגישים חם לשולחן.

טיפ ממיכל:

למי שאין חוט, זה כמוהן גם מצליח ללא הקשירה של העוף!!

המרכיבים

• 1 עוף כ 2 ק"ג
• מיץ מחצי לימון
• 2 כפות סילאן
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
• 2.5 לימונים חתוכים לחצאים

• 3 כפות שמן זית
• 1/2 דלעת או דלורית קלופות וחתוכות לקוביות
• 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
• 1 שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
• 2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות
• 200 גרם פטריות פורטבלו (1 חבילה)
• 1 מקל קינמון (אם רוצים)
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• 2 כפות סוכר חום
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד