בלוג האוכל המומלץ michi

עוף אפוי עם ירקות כתומים ותפוזים בתבנית אחת

5-6 סועדים

שוקי עוף בתבנית אחת עם ירקות כתומים

מנה עשירה ומפנקת בתבנית אחת!
ארוחה מושקעת מלאה ב 15 דקות בלבד.
עוף בניחוח תפוזים עם ירקות כתומים ותפוחי אדמה בניחוח קינמון. טעם מרענן ומפתיע.
השילוב של ניחוחות התפוז וקינמון והטעם העמוק של הירקות הכתומים הוא מושלם.
מנה מהירה במיוחד עם טעמים מגוונים.
עוף אפוי התבנית אחת עם ירקות כתומים

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את שמן, סילאן וחלקי עוף.
1. בקערה קטנה מערבבים סויה, סוכר , ציר, קינמון, עלי דפנה וכוכבי אניס. מסדרים על תבנית את חלקי עוף וקוביות ירקות יחדי. מסדרים בין חלקי העוף את התפוזים. מורחים מעל לעוף והירקות את הרוטב. שופכים את שארית הרוטב על בסיס התבנית. מעבירים למקרר עד לאפייה.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) מתבלים במלח ופלפל מעל לעוף ולירקות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ואופים 40 דקות מורידים את הנייר ומחזירים לתנור ל 25-30 דקות או עד שמזהיב לגמרי.
3. מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.
4. נשמר 3 ימים במקרר.

המרכיבים

• 1 ק"ג שוקי עוף או כרעים
• 2 כפות שמן קנולה
• 3 כפות סילאן
• 1 תפוז בגודל בינוני חתוך לשמיניות
לירקות
• 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2*2
• 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות 2*2
• 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות 2*2
• 1-2 מקל קינמון
• 2 כוכבי אניס (אם רוצים)
• 1 עלה דפנה
• 4 כפות סויה
• 1 כף סוכר חום
• 1/3 כוס ציר עוף או מים
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד