בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת תפוחים בניחוח דבש בחושה מהודרת

תבנית קוטר 24

עוגת תפוחים בחושה מהודרת

עוגה מהירה ומהודרת פשוט מושלמת לחג.
סבתא שלי נהגה להכין את העוגה הנפלאה הזו.
התגעגעתי, הכנתי ולא התאכזבתי.
ממש כמו שזכרתי.
עוגה בחושה שפשוט נראית מהודרת במיוחד.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (165מעלות). משמנים תבנית אפייה .
  2. במיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי אחת אחר השנייה ורק שהראשונה נבלעה בתערובת. מערבבים קמח, מלח, קינמון ואבקת אפייה בקערה בינונית.מוסיפים למיקסר תמצית וניל חצי מתערובת הקמח וחצי מהשמנת החמוצה עד שמתערבב ואז מוסיפים את השאר ואת אבקת השקדים. חשוב לא לערבב יותר מידי ערבוב יתר יפגום ברכות העוגה.
  3. יוצקים לתבנית את הבלילה . את רבעי התפוחי חורצים חריצים קטנים לאורך ולא עד לבסיס – חריצים צפופים. מסדרים את התפוחים מעל העוגה ומברישים את התפוחים בחמאה המומסת. וזורים סוכר על פני העוגה ועל התפוחים. אופים כשעה ורבע או עד שהתפוחים רכים לגמרי. בסיר קטן או במיקרוגל מחממים יחד את חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס. מוציאים וכשהעוגה חמה מברישים היטב בסירופ החמים. ומצננים כחצי שעה לפחות. בשלב זה אפשר להקפיא את העוגה לתקופה של עד כחודש.
  4. נשמר 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

לממהרים: אפשר להכין את העוגה ללא אבקת שקדים (זה לא פוגם בתוצאה) וגם ללא הזיגוג מעל. עדין יוצאת עוגה נפלאה.
לעוגה פרווה אפשר להשתמש במחמאה, מרגרינה או שמן קוקוס ומומלץ כ 170 גר’ שמן קוקוס (מעט פחות מהחמאה)

המרכיבים

• 300 גר’ סוכר (1/2 1 כוסות)
• 200 גר’ חמאה
• 4 ביצים
• 2 כפיות תמצית וניל
• 250 גר’ קמח (2 כוסות)
• ¼ כפית מלח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 כפית קינמון (אם רוצים)
• 150 מ”ל שמנת חמוצה (3/4 גביע)
• 60 גר’ אבקת שקדים טחונים (חצי כוס)
• 5 תפוחים קלופים חתוכים לרבעים
• 1 כף סוכר חום בהיר לפיזור
• 20 גרם חמאה מומסת

לסירופ (אם רוצים)
• 4 כפות דבש או סילאן
• 2 כפות סוכר
• 1/4 כוס מים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד