עוגת תפוז בציפוי שוקולד מהיר
לתבנית אינגליש קייק מגודל 30 ס״מ או תבנית עגולה חלקה או עם דוגמא בקוטר 20-22 ס״מ
עוגת שוקולד תפוז בחושה עם טריק
מניחה כאן מתכון לבחושה תפוזית קלה ומרעננת – עוגה שמכינים בקערה אחת ומקבלים טעמים מופלאים בכל ביס!
אבל רגע, זה לא הכול! הציפוי? שוקולד מבריק במיוחד, שתמיד מצליח עם טריק קטן ומהמם. שימו לב – הטריק עובד רק עם תבנית מסיליקון! תודו לי אחר כך 😉
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אבל רגע, זה לא הכול! הציפוי? שוקולד מבריק במיוחד, שתמיד מצליח עם טריק קטן ומהמם. שימו לב – הטריק עובד רק עם תבנית מסיליקון! תודו לי אחר כך 😉
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים סוכר וגרידת תפוז (אפשר למולל מעט בידים כדי שהטעם יהיה מודגש יותר). מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים חלב, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים מיץ תפוז, ושמן. מערבבים רק עד להטמעה. יוצקים לתבנית.
- אופים 40- 45 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז עוגה יבש. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ 15 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית ומנקים אותה.
- בקערה קטנה ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם ומערבבים עד שהגושים נעלמים. מוסיפים שמן ומערבבים שוב. יוצקים את השוקולד לבסיס התבנית באופן שווה. מניחים מעל את העוגה חזרה ומהדקים מעט. מעבירים למקרר ל3 שעות לפחות או למקפיא לשעה או עד שהציפוי מתקשה. מוציאים מהתבנית. משהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומגישים.
המרכיבים
- 240 גרם קמח ( 2/3 1 כוסות)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר ( עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק יותר)
- גרידה מתפוז אחד
- 4 ביצים L או 5 M
- 1/2 כוס חלב או חלב צמחי
- מיץ מתפוז אחד( כ 50-60 מ״ל)
- 1/3 כוס שמן ( 80 מ״ל)
- לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב ( אפשר להחליף למריר בגרסת הפרווה)
- חתוכים לטבליות
- 3 כפות שמן רגיל