בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שקדים ודבש לפסח

תבנית 25*25
ל9-12 יחידות

עוגת שקדים עם סירופ לימון דבש

עוגת פסח מופלאה שהיא מעולה להכנה גם אחרי פסח (מחליפים קמח מצות עם קמח רגיל).
בסיס העוגה והטעם העיקרי הוא שקדים.
זו בטוח עוגה שתיכנס אצלי כמה פעמים לתנור בפסח!
לעוגה יש טקסטורה המזכירה עוגת סולת ולכן נפלאה עם סירופ דבש ולימון.
עוגת שקדים ודבש לפסח

אופן ההכנה

  1. לעוגה: מחממים תנור לחום בינוני –גבוה (175 מעלות). משמנים תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות עד שהקצף הופך יציב לגמרי. מקפלים לתוך הקצף בתנועות עדינות שקדים, קמח מצה, קינמון, גרידת לימון ושמן. מעבירים את הבלילה לתבנית  באופן אחיד. אופים 30-35  דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
  2. לסירופ: מחממים את כל חומרי הסירופ על אש בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי. כשלוש דקות.
  3. מברישים את העוגה החמימה בסירופ חם. חותכים את העוגה ל9-12 ריבועים.  מברישים שוב .מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים
  4. נשמר כ 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

אחרי פסח אפשר להמיר קמח מצות בקמח רגיל או קמח כוסמין.

המרכיבים

  • 1 כוס שקדים טחונים (100 גר')
  • 1 כוס סוכר (200 גר')
  • 1 כוס קמח מצה (120 גר')
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמן צמחי (סויה, קנולה…)
  • גרידה מלימון אחד

לרוטב

  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס מים (75 מ"ל)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים ופיסטוקים(50 גר')- אם רוצים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד