בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שמרים נפלאה במילוי סוכר וקינמון

תבנית בקוטר 26 -28 ס"מ.

עוגת שבלולי שמרים במילוי קינמון

בצק השמרים אליפות שתמיד מצליח.
בצק השמרים הוא הבצק אהוב עלי, מבחינתי פשוט להכנה. זה הבצק המומלץ שלי לעוגות שמרים והוא דורש תכנון מראש של לילה שלם במקרר.
זה הקסם של הבצק המופלא הזה .
אחרי לילה נוצר טעם חמיצות עדין בבצק שמאריך את חיי המדף של העוגה.

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות. הבצק יוצא רך מאוד. מכסים היטב ומעבירים למקרר ל10 שעות לפחות.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ מורחים על הבצק חמאה מפזרים סוכר, קינמון, שקדים וצימוקים באופן שווה . מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים פיסות בעובי 3.5 ס”מ. מסדרים בתבנית עגולה משומנת כאשר המילוי בולט כלפי מעלה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (160 מעלות). מתפיחים את העוגות כ 30 דקות.  מברישים בביצה.אופים כ 40-45 נוספות. מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהן יוצאות חמות. מצננים מעט ומגישים.
  4. נשמר4  ימים במקום קריר.

טיפ ממיכל:

הבצק מעט רך כשמכינים אותו לא לדאוג . במשך הלילה במקרר הוא מתייצב. במידה ולאחר 10 שעות הבצק עוד רך מאוד למגע קמחו אותו היטב בכ 1/4 כוס קמח.

המרכיבים

לבצק

  • 630 גר’ קמח (1/2 4 כוסות)
  • 200 גר’ סוכר (1 כוס)
  • קורט מלח
  • 120 מ”ל מים (1/2 כוס)
  • 30 גר’ שמרים (או 8 גר’ שמרים יבשים)
  • 3 ביצים
  • 150 גר’ חמאה מומסת
  • 240 מ”ל חלב (1 כוס)

למלית

  • 200 סוכר חום (1 כוס)
  • 2 כפות קינמון
  • 60 גר’ חמאה
  • 50 גר’ צימוקים
  • 50 גר’ שקדים טחונים
  • 1 ביצה טרופה למריחה

לסירופ החלב

  • 60 מ”ל חלב (1/4 כוס חלב)
  • 50 גר’ סוכר (1/4 כוס סוכר)
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד