בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שמרים יוגורט רכה במילוי ריקוטה וחמוציות

2 תבניות ארוכות או 3 קצרות אינגליש קייק

עוגת שמרים נפלאה במילוי גבינה וחמוציות

עוגת השמרים הכי רכה וטעימה שלי!!!
אני חסידה גדולה של בצק שמרים כרוך ולרוב יש לי סבלנות ולתהליך הכנה ארוך אך כשאני קצרה בזמן ורוצה להגיע לתוצאות שמזכירות בצק כרוך אני משתמשת בבצק שתופח בלילה במקרר.
השבוע קבעתי עם רות אופק יום צילום ואפייה יחד ורציתי להכין עוגה לקפה של הבוקר. הכנתי את עוגת שמרים עם יוגורט (קצת שניתי את הבצק המקורי שלי) שיצאה לדעתי העוגה היא רכה שהכנתי עד היום ולכן מיהרתי לצלם ולכתוב לכם את המתכון הכול כך פשוט וכל כך מוצלח לעוגת שמרים במילוי גבינה וחמוציות.
רוצה לשתף שקיבלתי מחמאה אדירה מרות על העוגה ועל הרכות שלה וזה ממש עבורי סימן של איכות מקונדיטורית שמבינה!!!
זהירות: הבצק יחסית רך לא להיבהל – הרכות של הבצק זה סוד ההצלחה שלו.

שמרים ריקוטה חמוציות

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות. הבצק יוצא רך מאוד. מכסים היטב ומעבירים למקרר ל10 שעות לפחות.
  2. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי (מלבד החמוציות)עם מטרפה כדקה ומשהים בטמפרטורת החדר. משמנים תבניות אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשני  או 3חלקים שווים. על משטח מקומח מאוד מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ מורחים על הבצק 1/3 או חצי מהמילוי ומעל 1/3  או חצי מהחמוציות . מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים פיסות בעובי כ 2.5 ס”מ ולא עד הסוף . מטים כל פרוסה לצד נגדי. מעבירים לתבנית ומצמידים את הפרוסות (במידה וקשה להעביר אפשר לחתוך לחצי את אורך העוגה ולהעביר בשתי יחידות לתבנית).חוזרים על הפעולה עד שהבצק והמילוי נגמרים.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (160 מעלות). מתפיחים את העוגות כ 30-50 דקות או עד שהעוגות מכפילות את נפחן. מברישים בביצה. אופים כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
  5. בסיר קטן מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהן יוצאות חמות. מצננים מעט ומגישים. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

במקום ריקוטה: אפשר להמיר את הריקוטה בגביה לבנה 9% ולהוסיף למתכון עוד כף קורנפלור למילוי.

שמרים ריקוטה חמוציות

המרכיבים

לבצק
• 620 גר’ קמח (1/2 4 כוסות )
• 200 גר’ סוכר (1 כוס)
• קורט מלח
• 150 מ”ל יוגורט (לא מומלץ 0%)
• 30  גר’ שמרים (או 10 גר’ שמרים יבשים)
• 3 ביצים
• 150 גר’ חמאה מומסת
• 240 מ”ל חלב (1 כוס)

למלית
• 250 גר’ ריקוטה (מומלץ ריקוטה פרסקה)
• 125 גר’ גבינה לבנה (מומלץ מעל 5%)
• 1כף קורנפלור
• 1 כף גדושה אינסטנט וניל
• 2 שקיות סוכר וניל
• 80 גר’ חמוציות (3/4 כוס)

• 1 ביצה טרופה להברשה
לסירופ
• 60 מ”ל חלב (1/4 כוס חלב)
• 50 גר’ סוכר (1/4 כוס סוכר)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד