בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שמרים במילוי חלבה

2 תבניות אינגליש קייק ארוכות 30-35 ס"מ או 3 קצרות 25 ס"מ

עוגת שמרים כפול של חלבה

שמרים וחלבה זה שילוב משמיים!!
הבצק קל והנוזלים בו הם מים על מנת לשמור על קלילות שתחזיק את מילוי החלבה העשיר. בקלות הופכים עוגה זו לפרווה מופלאה.
מאז שיצא המוצר הנפלא ממרח חלבה אני משלבת במילוי ממרח (אצלי זה תמיד וניל!!) יחד עם פרורי חלבה שנותנים לנו קרנץ חלבה מושלם בביס.
מתכון לשמירה בחוברת המתכונים המשפחתית שלכם!
עוגת שמרים במילוי חלבה

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק את כל החומרים מלבד החמאה המומסת כשתי דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 8 דקות , לא להיבהל הבצק יוצא רך (אחרי המקרר הוא יהיה נוח לרידוד). מכסים היטב ומעבירים למקרר ל6 שעות לפחות.
2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ מורחים על הבצק ממרח חלבה שיכסה את כל הבצק ומפזרים מעל פרורי חלבה. מגלגלים לגלילה לאורכו ומחלקים ו2 או 3 חלקים בכל חלק חותכים פרוסות בעובי 2 ס"מ אבל לא עד הסוף מסיטים כל פרוסה לצד הנגדי לקודמת ומעבירים בזהירות לתבנית משומנת שבבסיסה נייר אפיה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (160 מעלות). מתפיחים את העוגות כ 15 דקות (עד שתופחות מעט אין צורך שיכפילו את נפחן). אופים כ 25-30 דקות או עד שהעוגות זהובות ויציבות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות בטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפ ממיכל:

מתכון פרווה מושלם!

המרכיבים

• 700 גר' קמח (4 כוסות)
• 100 גר' סוכר
• קורט מלח
• 360 מ"ל מים 1.5 כוסות מים
• 30 גר' שמרים טרים או 10 יבשים
• 3 ביצים מומלץ m
• 150 גר' מחמאה או חמאה מומסת או 140 מ"ל שמן קנולה

• למלית
• 350 גרם ממרח חלבה מומלץ בטעם וניל
• 200 -250 גר' חלבה מפוררת

• לציפוי
• 3 כפות אבקת סוכר

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד