בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שיש בטעם קפה

לתבנית 25*25 בערך או שני אינגליש קייק

עוגה בחושה שיש קפה

בחושה שיש נפלאה ולא עם שוקולד.
עוגה קלה להכנה בגיוון טעמים מרענן.
עוגה בחושה שיש בטעמי קפה וקינמון, אין יותר טעים מזה.
בונוס רוטב קרמל למי שרוצה להשקיע.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 165 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפיה. לקערה גדולה מכניסים את כל החומרים מלבד הקפה ומערבבים עם מטרפה גדולה עד שנוצרה בצק אחיד ולא מעבר. מחלקים את הבצק לשנים וחצי אחד מערבבים עם הקפה עד שהתערובת נצבעת חום.
  2. שופכים חצי מהבלילה הלבנה לתחתית התבנית ומעל חצי מהבלילה החומה ומערבבם מעט בעזרת מזלג וחוזרים על התהליך עם יתרת הבלילה..
  3. אופים 50-55 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
  4. מומלץ להגיש עם רוטב קרמל.
  5. נשמר 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

מוגש בצילום עם רוטב קרמל נפלט – קישור למתכון במרכיבים

עוגה בחושה שיש קפה

המרכיבים

  • 420 גרם קמח תופח
  • 300 גרם סוכר (1/2 1כוס)
  • 1 כפית קינמון
  • 4 ביצים
  • 360 מ"ל חלב (1/2 1 כוסות)
  • 250 גרם חמאה מומסת

 

  • 3 כפות קפה מומסות ב 1/4 כוס מים חמים ו2 שקיות סוכר וניל

 לרוטב קרמל (קישור למתכון – אם רוצים)

 

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד