בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד לפסח בציפוי מרנג שווצרי

תבנית עגולה אטומה (לא קפיצית) 22-24

עוגת שוקולד מוס אפייה ללא גלוטן

עוגה לאוהבי שוקולד, עוגה שהיא ממש הצגה לערב החג.
עוגת שוקולד שהיא ממש מוס אפוי ללא שקדים או גלוטן.
ההשראה לעוגה הכול כך שוקלדית הזו היא ממתכון ישן של כוהנת הבישול האמריקאית ג'וליה ציילד.
היה לי הכבוד לפגוש אותה וללמוד איתה יום שלם בבית הספר לבישול הראשון בו למדתי בבוסטון.
עוגת שוקולד מפנקת במיוחד לאוהבי שוקולד מריר בציפוי מרנג שווצרי.
לאכול בחתיכות קטנות ולהתענג.
יש כמובן אפשרות לפרווה שיוצא מופלא באותה מידה.
במתכון שימוש רב באמבט כפול – סיר שמתאימים לו קערה מנירוסטה או זכוכית גדולה מספיק כך שהקערה לא תיגע בתחתית הסיר. ממלאים את הסיר במים בגובה כ 2 ס"מ ומחממים על אש בינונית. יוצרים כלי חימום עדין שמחמם על בסיס האדים שנוצרים בסיר ומחממים את הקערה. מומלץ ליצור במתכון זה 2 גדלים של אמבט כפול (להמסת השוקולד ולהקצפת המרנג).
עוגת שוקולד נפלאה ללא גלוטן

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה. באמבט כפול ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב עד שהגושים נעלמים. מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר. על אמבט מים חמים בקערה גדולה מניחים ביצים ומקציפים תוך כדי חימום את הביצים והסוכר כ 5 דקות עד שמתייצבים (מומלץ להשתמש במקיץ חשמלי ידני) . משהים עד לשימוש.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה כ 2-3 דקות.
3. הכנת התנור לאפייה על אדים: מניחים בתנור תבנית עמוקה כ 3-4 ס"מ מלאה עד 2/3 גובה במים (מספיק גדולה כדי להכניס את התבנית העגולה).
4. לערבוב מרכיבי העוגה: מערבבים את השוקולד הנמס עם 1/3 מכמות הביצים המוקצפות – מערבבים היטב ומחזירים לקערת הביצים וממשיכים לקפל. מוסיפים את הקצפת וממשיכים עד שהכול הופך לבלילה אחידה. מניחים את התבנית בתנור בתוך המים ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת במרכז.
5. מחממים את התנור לחום גבוה במוד גריל 250 מעלות. באמבט כפול מחממים סוכר וחלבונים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והביצים חמימים למגע כ 3-4 דקות (למי שיש טרמומטר כ 58 מעלות). מעבירים לקערה מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוה עד שהחלבונים מוקצפים ומתקררים במקביל והקצף יציב. מצפים את פני העוגה ומעבירים לתנור עד שקצוות העוגה מזהיבים כ 2 דקות .

טיפ ממיכל:

1. למי שרוצה לקצר : העוגה נפלאה גם ללא הציפוי.
2. אפשר לקשט בפרחים אכילים את המרנג.
3. למי שבגל זאת רוצה להשתמש בתבנית קפיצית יש לאטום את בסיס העוגה והשולים בנייר כסף.

המרכיבים

• 400 גר' שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות
• 6 ביצים
• 100 גר' חצי כוס סוכר
• 1 חבילה שמנת להקצפה (250 מ"ל) או שמנת צמחית לפרווה
• 1 כפית תמצית וניל

• למרנג
• 3 חלבונים
• 3/4 כוס סוכר (150 גר' סוכר)

צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד