בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד טבעונית רכה במיוחד

עוגת שוקולד טבעונית

אורלי כהן היא בלוגרית טבעונית נפלאה ומנוסה מאוד.
בקרו באתר שלה לעוד מתכונים טבעונים נפלאים: vtasty.co.il/
נפגשנו לפני כמה חודשים וקבענו להכין יחד מנה טבעונית.
סוף סוף נפגשנו לבקשתי הכנו את עוגת השוקולד הכי טובה שלה (ממש מסתדר עם יום השוקולד הבינלאומי שחל מחר).
היה לי ממש חשוב להכין עוגת טבעונית ושוקולדית.
ראשית בגלל אהבתי המיוחדת לעוגות שוקולד ושנית בגלל שאני מארחת פעמים רבות אורחים טבעונים ואו מכינה למסיבת סוף שנה עוגת שוקולד שחשוב שתתאים לכולם.
ברגע שמשתמשים בקמח ללא גלוטן העוגה הזו מכסה המון רגישויות ומתאימה כמעט לכולם.
יוצאת מופלאה גם עם קמח כמו "כרגיל" למשל.
התוצאה הייתה מפתיעה במיוחד!
זו העוגה הכי רכה שטעמתי ומתחרה לגמרי בעוגות שוקולד עם ביצים.
עוגת שוקולד טבעונית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה. בקערת מיקסר או קערה בינונית מערבבים את המרכיבים הרטובים במהירות נמוכה עם וו הקצפה או מטרפה ידנית. מוסיפים למרכיבים הרטובים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה עד שמתערב ואין גושים.
2. אופים 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים כ 15 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות שעה וחצי או עד שמתקרר לגמרי.
3. בסיר קטן מחממים קרם קוקוס ושוקולד על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהשוקולד נמס לגמרי והגושים נעלמים כ 2-3 דקות. מצננים 5 דקות בטמפרטורת החדר. מוסיפים שמן ומערבבים. יוצקים מעל העוגה את הגנש ומחלקים את פני העוגה באופן סימטרי כך שהשוקולד יגיע גם לדפנות. מקשטים בסוכריות אם רוצים.

טיפ ממיכל:

1. לעוגה אין טעם של קוקוס כמעט. במידה וממש לא אוהבים חלב קוקוס אפשר להחליף בקצפת צמחית.
2. החומץ בעוגה נועד להפעיל את הסודה לשתייה ולגמרי לא מורגש בעוגה.

עוגת שוקולד טבעונית

המרכיבים

• 350 גרם קמח (2.5 כוסות קמח רגיל – אפשר גם קמח ללא גלוטן)
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1 שקית סוכר וניל (או תמצית וניל איכותית)
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 200 גרם כוס סוכר דמררה (1 כוס)
• 4 כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי דלת שומן)
• 1 פחית קרם קוקוס או חלב קוקוס (400 מ"ל)
• 180 מ"ל כוס מים (3/4 כוס)
• 80 מ"ל כוס שמן קנולה
• (1/3 כוס)
• 2 כפות חומץ
לציפוי
• 150 גרם שוקולד חתוך לטבליות
• 180 מ"ל קרם קוקוס או חלב קוקוס (3/4 כוס)
• 1 כף שמן קנולה
• 50 גרם סוכריות צבעוניות (כחצי כוס)

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד