בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד חמה מיני עם דובדבני אמרנה

מאפינס
10 יחידות בתבנית שקעים מאפינס או 20 יחידות מיני מאפינס

עוגת שוקולד חמה ודובדבנים

אז מה אתם מכינים לט"ו באב?
מתאים לכם מתכון קל ומרשים במיוחד?
עוגה שוקולד חמה מיני עם דובדבני אמרנה.
השוקולד במרכז נמס באפיה ויחד עם הרוטב של דובדבני האמרנה והדובדבנים עצמם פשוט חגיגה.
דובדבני האמרנה המפורסמים יוצרו ע"י חברת פאברי האיטלקית כבר מ1920 והיו הצלחה גדולה ומוצר הדגל של החברה.
הם היו פריצת הדרך בשימור פירות ללא חומרי שימור אלא באלכוהול.
טעמם פופולארי מאוד בעולם ובמיוחד כמוצר משלים ואיכותי בקונדיטוריה.
דובדבני האמרנה נפלאים בשילוב עם שוקולד מריר זו חגיגה בכל יום ובמיוחד כקינוח לט"ו באב.
קל להכנה ומרשים.
רוצו לקנות גלידת גורמה , מומלץ וניל קלאסי.
עוגת שוקולד חמה עם דובדבנים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (185 מעלות טורבו). בסיר בינוני ממיסים יחד שוקולד וחמאה תוך כדי ערבוב עדין עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש.
  2.  בקערה נפרדת מקציפים קלות את הביצים וסוכר כ 3 דקות . מוסיפים את השוקולד ומקפלים אל תוך הבלילה. מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות. מחלקים לשקעים. מניחים במרכז טבלית דובדבן או שנים (תלוי בגודל המאפינס) . אופים 7-8 דקות למאפינס הגדול ו 4-6 דקות לגודל הקטן או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם עם גלידת וניל והרוטב של הדובדבנים.
  3. העוגה נשמרת  3 ימים במקרר . להגשה מחממים כ 5 דקות על חום בינוני או 20 שניות במיקרוגל.

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהבת דובדבני אמרנה זו עוגה נפלאה גם ללא הדובדבנים. אפשר להחליף בדובדבנים קפואים או כל פרי אחר שאוהבים כמו פטל למשל.

עוגת שוקולד חמה עם דובדבנים

המרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר חתוך לטבליות
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 140 גר' קמח 1 כוס
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 4ביצים
  • 100 גרם דובדבני אמרנה (כחצי כוס) 1 חבילה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד