בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד חמה מוגשת עם קולי תותים

12 יחידות בתבנית מאפינס

עוגת שוקולד חמה מוגשת עם קולי תותים לפסח

בדיוק עכשיו כשאנו בסוף עונת התותים זה הזמן להכין עוגת שוקולד חמה עם תוספת חמצמצה וצבעונית.
כמובן שהשילוב בין תותים ולשוקולד הוא פשוט מושלם!
מנה אחרונה קלה להכנה ובתבנית מאפינס, מתאים לשבוע החג ואלגנטי במיוחד לערב חג שני.
זוהי הגרסה הפשוטה לעוגת שוקולד חמה כשרה לפסח.
שוקולד חמה לפסח עם תותים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוהה (200 מעלות). על אמבט מים ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש.
2. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקמח מצה. בקערה נוספת מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים את הקמח והסוכר וממשיכים לקציף עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את השוקולד ומקפלים אל תוך הבלילה. מחלקים ל 4 קערות. אופים 15 דקות או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם. נשמר 3 ימים במקרר . להגשה מחממים כ 10 דקות על חום בינוני.
3. בקערת בלנדר קוצצים חד 8 תותים, מיץ לימון וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד. את שני התותים שנותרו חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לרוטב. מצננים במקרר עד להגשה.
4. להרכבה – מגישים את העוגה חמה עם הרוטב וכף שמנת מוקצפת.

טיפ ממיכל:

1. אחרי הפסח ממרים את קמח המצה לקמח רגיל,
2. לרוטב אפשר להשתמש גם בפירות יער קפואים בערך כוס וחצי

המרכיבים

• 250 גר' שוקולד מריר חתוך לטבליות
• 200 גר' מחמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
• 4 כפות קמח מצה
• 1 כוס סוכר (200גר')
• 5 ביצים גודל L

• לרוטב
• כ10 תותים
• 2 כפות מיץ לימון
• 3 כפות סוכר (60 גר)

• ½ מיכל שמנת מתוקה או צמחית מוקצפת (אם רוצים להגשה)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד